Υλικά
500gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250gr βιτάμ
4 αυγα
500 ml κεφίρ
1 βανίλια
5 μήλα
κανέλα
2 κούπες ζάχαρη (Ξανθιά ζάχαρη)
Οδηγίες
Κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα περιχύνουμε με κανέλα.
Σ΄ενα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (λειωμένο), τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, το κεφίρ, την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σ΄ενα πυρέξ (κανονικό μέγεθος) ρίχνουμε το μισό μείγμα μετά ρίχνουμε τα μήλα (στην μέση) και από πάνω ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λιγη κανέλα.
Καλή σας όρεξη!
Καλή σας όρεξη!
2 σχόλια :
Πολύ ωραία συνταγή για μηλοπιτα .......σιγουρα θα την δοκιμασω!
17 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:01 μ.μ.Βρε παιδια, τι κεφιρ απο οτι εμαθα, οταν το μαγειρευουμε χανει την διατροφικη του αξια....Μονο σε κρυα πιατα το χρησιμοποιουμε... Κανω λαθος?
15 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:52 π.μ.Δημοσίευση σχολίου