Οφέλη για την υγεία απο το κεφίρ.
-----Το κεφίρ περιέχει ωφέλιμα βακτηρίδια και ζύμες, μικροοργανισμοί, οι οποίοι δρουν προληπτικά ενάντια στην εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου.
Επιστημονικά δεδομένα από μελέτες δείχνουν ότι η συστηματική κατανάλωση κεφίρ ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Παράλληλα, υποβοηθά τη διαδικασία της πέψης και την καλή λειτουργία του παχέος εντέρου, βοηθώντας στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, όπως είναι η δυσκοιλιότητα.
Η κατανάλωσή του συνίσταται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και ειδικότερα σε παιδιά, καθώς προάγει τη σωστή εντερική λειτουργία, σε γυναίκες στην περίοδο της εγκυμοσύνης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο, καθώς και σε ηλικιωμένους, αφού βελτιώνει τυχόν δυσλειτουργίες του εντέρου, όπως είναι η διάρροια και η δυσκοιλιότητα.
Στις κυριότερες δράσεις του κεφίρ περιλαμβάνονται οι παρακάτω:
• Δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη των βλαβερών μικροοργανισμών και ενισχύει τη φυσιολογική
μικροχλωρίδα του παχέος εντέρου.
• Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
• Έχει αντιβιοτική δράση.
• Τα αμινοξέα που περιέχονται στο κεφίρ έχουν χαλαρωτική επίδραση στο νευρικό σύστημα.
• Αποτελεί σύμμαχο για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος, καθώς έχει χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο και λίγα λιπαρά.
• Συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χλωρίδας του εντέρου μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά.
Η κατανάλωση κεφίρ δεν μπορεί απο μόνη της να υποκαταστήσει μια ισορροπημένη διατροφή ούτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας απευθυνόμαστε πάντα στο γιατρό μας.
Related Posts:
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου