Βάλτε 50 γραμμάρια από τους κόκκους του κεφίρ σε ένα καθαρό βάζο.
Προσθέστε 1/2 λίτρο γάλα κατά προτίμηση αγελαδινό πλήρες , όχι γεμάτο ως πάνω και κλείστε καλά το καπάκι (αεροστεγώς). Αναλογία κεφίρ γάλακτος 1:10.
Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες. Αν το θέλετε ποιο αραιό αφήστε το 12 ώρες. Πάντα μακριά απο το άμεσο ηλιακό φώς.
Περάστε το κατά προτίμηση από πλαστικό σουρωτήρι (όχι μεταλλικό). Αυτό που θα περάσει είναι το πόσιμο κεφίρ, ότι μείνει είναι οι δραστικοί κεφιρόκοκκοι τους οποίους θα χρησιμοποιείτε συνέχεια για να καλλιεργήσετε και άλλες φορές.
Ξεβγάλτε καλά το βάζο δεν χρειάζεται απορρυπαντικό, ξεβγάλτε καλά τους κόκκους όπως είναι μέσα στο πλαστικό σουρωτήρι με κρύο νερό προσέχοντας να στραγγίσει καλά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία παρασκευής από την αρχή.
Καθώς συνεχίζεται η καλλιέργεια ο αριθμός των κόκκων αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται (η αύξηση αυτή γίνεται πιο γρήγορα σε όχι παχύ γάλα). Τότε η το αφήνετε (το επιπλέον) οπότε με την ίδια ποσότητα γάλατος θα γίνει πιο πυκνό η το απομακρύνετε η δίνετε αυτό που περισσεύει σε άλλον για καλλιέργεια.
Καλλιεργώντας το κεφίρ μπορείτε να κανονίζετε την γεύση και την σύσταση (πυκνότητα). Αν το θέλετε γλυκύτερο και αραιότερο (αφήστε το λιγότερο χρόνο) για πυκνότερο (αφήστε περισσότερους κόκκους κεφίρ). Οι κόκκοι πρέπει να καλύπτονται από το γάλα.
82 σχόλια :
ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ ένα ποτήρι κεφιρ την ημέρα και το ιατρό το κάνει πέρα!!!! Συγχαρητήρια για το blog σας, να είστε καλά!!!
21 Απριλίου 2009 στις 3:35 μ.μ.Έχω κόκκους κεφίρ..φτιάχνω που και πού..
8 Ιουλίου 2009 στις 3:20 π.μ.πιστεύω στην θρεπτική του αξία..
έχω κόκκους κεφίρ για όποιον ενδιαφέρεται
10 Νοεμβρίου 2009 στις 9:10 π.μ.Καλημερα σας.
15 Ιανουαρίου 2010 στις 2:08 π.μ.Ψαχνοντας για το κεφιρ επεσα πανω στο blog σας.
Σκοπευω να αρχισω την καλλιεργεια κεφιρ και ψαχνω
για γνησιο κεφιρ Καυκασου εδω στην Αθηνα, οποιοςγνωριζει σχετικα ας γραψει εδω.
Ανακάλυψα πως το κεφίρ μπορεί να γίνει και στο ψυγείο....
22 Ιανουαρίου 2010 στις 2:13 π.μ.Έχει πιο βελούδινη υφή..επίσης διάβασα και απο έναν διαιτολόγο πως η ζύμωση πρεπει να γίνεται στο ψυγείο....αλλου διαβασα στους 20-22 βαθμούς...
???????Ισχύουν;?Τι είναι καλύτερο;πιο υγιεινο δλδ?
Πάντως μου άρεσε πιο πολύ η γευση του νομιζω στο ψυγειο...ειχε πιο ήπια γευση και όχι τοσο ξινη..
Αν θέλει κάποιος απο κορωπι ας μου στειλει μνμ..
Που μπορώ να προμηθευτώ κόκκους κεφίρ?
29 Ιανουαρίου 2010 στις 1:44 π.μ.Ζω στην Πρέσπα!
καλημερα .εχω σπορους κεφιρ σε παραγωγη οποιος θελει μπορω να του στειλω .επικοινωνηστε μαζι μου xsrikleiatop@yahoo.gr
29 Ιανουαρίου 2010 στις 9:30 π.μ.ΠΙΝΩ ΚΕΦΙΡ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΩΣΤΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΟΥΤΕ ΓΡΙΠΕΣ ,ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ,
13 Απριλίου 2010 στις 12:59 μ.μ.ΚΑΙ Η ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΠΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ.............ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Μπορω να χαρισω κοκους κεφιρ και μυκιτα κομπουχας σε οποιον ενδιαφερεται και μπορει να το παραλαβει απο θεσαλοννικη οπου και βρισκομαι. Το email μου ειναι aketilosalikiliko_oksi@hotmail.com
9 Μαΐου 2010 στις 9:55 π.μ.Ενα ειναι το καλητερο και ποιο γνησιο παραδοσιακο ΚΕΦΙΡ στην Θεσσαλονικη..το ΚΕΦΙΡ της ΥΓΙΕΙΑ με το μπλε ανθρωπακι στην ετικετα..διανεμετε και στην Αθηνα.
2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:10 μ.μ.Είμαι από Αθήνα και ψάχνω κοκκους κεφιρ. Αν καποιος έχει να μου δωσει .....
27 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:44 π.μ.ας στειλει μνμ στο e-mail: evi.gram@gmail.com. Ευχαριστώ
Καλησπέρα, ψάχνω κ εγώ κόκκους κεφίρ γιατί η κόρη μου έχει σοβαρό πρόβλημα δυσκοιλιότητας (είναι 2,5 ετών) και μου είπαν πως μπορεί να την βοηθήσει.Βρίσκομαι στον Πειραιά και δεν ξέρω πως μπορώ να βρω, παρακαλώ εάν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω ας με ενημερώσει στο rrenata@otenet.gr, ευχαριστώ πολύ.
12 Ιανουαρίου 2011 στις 1:49 μ.μ.Καλησπέρα,ψάχνω σπόρους κεφίρ,'οποιος έχει παρακαλώ να μου στείλει μνμ
19 Μαρτίου 2011 στις 9:31 μ.μ.siskotas@yahoo.gr -Ευχαριστώ
Το κεφίρ είναι όντως καλύτερο αν το αφήσουμε να ζυμώσει στο ψυγείο λόγω της πιο αργής ζύμωσης που κάνει που έχει ως συνέπεια την κατακράτηση των αρωμάτων που παράγονται κατά τη ζύμωση. γιαυτό μπορεί να είναι καλύτερο και γευστικά..
29 Μαΐου 2011 στις 8:58 μ.μ.Το γνήσιο παραδοσιακό κεφίρ παρασκευάζετε με πολύ πιο απλό τρόπο.
3 Ιουνίου 2011 στις 2:29 π.μ.Αυτός ο τρόπος που περιγράφετε διαδόθηκε τα τελευταία χρόνια -εξ όσων γνωρίζω- στις χώρες που παραδοσιακά το παρασκευάζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στα σπίτια τους.
http://diaita-express.com/diaita.php?id=1761
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΕ Η ΧΡΗΣΗ ΒΡΑΣΜΕΝΟΥ Η ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
Δείτε την αυθεντική συνταγή εδώ καθώς και τον λόγο για τον οποίο χρησιμοποιούμε άβραστο γάλα.
http://diaita-express.com/diaita.php?id=1761
ενδιαφερομαι και εγω για μαγια, υπαρχει καποιοσ στην Θεσσαλονικη? ευχαριστω πολυ!!
25 Ιουλίου 2011 στις 2:26 μ.μ.Καλημέρα. Έχω εγώ (Θεσσαλονίκη, ανατολικά, περιοχή Μαρτίου). Αν ενδιαφέρεσαι ακόμα, στείλε μήνυμα (sunrisegX@journalist.com), να συνεννοηθούμε
28 Ιουλίου 2011 στις 9:12 π.μ.Γεια σας. Μήπως υπάρχει μαγιά κάπου στην Αττική; ευχαριστώ πολύ!!
4 Αυγούστου 2011 στις 11:39 π.μ.Γεια σου ...
4 Αυγούστου 2011 στις 3:43 μ.μ.Έχω να σου δώσω μύκητα, αλλά... όταν επιστρέψω στην Αθήνα. Στις 22 Αυγούστου.
Πήγαινε στο πάνω μέρος της σελίδας στο επικοινωνία και στείλε μου μήνυμα.
γειά σας.έχω ενα προβληματάκι με τους σπόρους μου.κατα τη διάρκεια της ζύμωσης,ανεβαίνουν στην επιφάνεια του γάλακτος και δημιουργούν ένα πάχύ στρώμα σα γιαούρτι,απο κάτω υπάρχει ένα διάφανο υγρό σα νεράκι και μετά το υπόλοιπο γάλα .τι λέτε να φταίει;
2 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:00 π.μ.Γεια σου Ελένη...
2 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:20 μ.μ.Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα η ζύμωση γίνεται πιο γρήγορα λόγω ζέστης... Αν θέλεις μπορείς να το έχεις εκτός ψυγείου για 12 ώρες και μετά βάλτο ψυγείο για να διακοπεί η ζύμωση, έτσι γίνεται και πιο ελαφρύ...
υπάρχει πρόβλημα ένα κάποιος καταπιεί τους σπόρους του κεφίρ;
4 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:49 π.μ.Όχι δεν υπάρχει για μικρή ποσότητα και κατά λάθος...
4 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:06 π.μ.καλησπερα ενδιαφερομαι για τους κοκκους μηπως θα μπορουσατε να μου δωσετε αν εχετε ακομη. η μηπως ξερετε που μπορω να βρω;
15 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:51 π.μ.ευχαριστω
ΛΑΖΟΥ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ lazoupersefone@in.gr
Ενδιαφέρομαι για σπόρους κεφίρ.Μένω στο Λαγκαδά της θεσσαλονίκης και αν κάποιος στη Θεσσαλονίκη έχει να μου δώσει σπόρους θα με υποχρεώσει. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν ενδείκνυται η χρήση του από εγκύους. Το e-mail μου είναι ntinatze@yahoo.gr
5 Οκτωβρίου 2011 στις 9:46 π.μ.Ενδείκνυται η χρήση του από εγκύους αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες γιατί περιέχει μικρή ποσότητα αλκοόλ από τη ζύμωση.
5 Οκτωβρίου 2011 στις 4:45 μ.μ.καλησπερα μενω αθηνα οποιος εχει κοκους κεφιρ ας μου δωσει
11 Οκτωβρίου 2011 στις 11:23 μ.μ.περισοτερες πληροφοριες στο μσν μου ανταρετε με ...
anony-psychology@hotmail.com
Καλημέρα. Αναζητώ και εγω σπόρους κεφίρ για λόγους υγείας του μικρού μου γιου(δυσανεξία στη λακτόζη και μεγάλες περίοδοι δυσκοιλιότητας). Σας παρακαλώ, αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μου διαθέσει, το e-mail μου είναι : andronikia@e-themis.gov.gr και διαμένω στην Αθήνα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
13 Οκτωβρίου 2011 στις 10:56 π.μ.Γεια χαρα σε ολους.Ενδιαφερομαι για κοκκους κεφιρ.Προσπαθω να βρω εδω και ενα μηνα αλλα τιποτα.
26 Οκτωβρίου 2011 στις 6:14 μ.μ.Γιαννης
tamerou@windowslive.com
Καλημερα και καλο μηνα!!ενδιαφερομαι για κοκους κεφιρ ειμαι στην κρητη και δεν μπορω να βρω πουθενα σασ παρακαλω οποιος μπορει να μου δωσει η ξερει που θα βρω ασ με ενημερωσει......ευχαριστω!!!Βικη
2 Νοεμβρίου 2011 στις 10:39 π.μ.Βίκη, απ'όσο έχω διαβάσει σε διάφορες ελληνικές ιστοσελίδες, το μύκητα μπορείς να τον ζητήσεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή ακόμα και σε φαρμακεία (!) Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει κάποιο από αυτά, γιατί δεν το έψαξα περαιτέρω, αλλά δε χάνεις τίποτα να ρωτήσεις.
9 Νοεμβρίου 2011 στις 3:28 π.μ.Άσχετα με αυτό, τώρα, και όσον αφορά στη χρήση από εγγύους ή θηλάζουσες, απ'όσο έχω, πάλι, διαβάσει στο ίντερνετ, μπορεί να καταναλωθεί ανεπιφύλακτα κι όχι με μέτρο. Αρκεί να λάβει υπόψη του κανείς ότι περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου από το απλό γάλα! Παρόλα αυτά, μπορεί να γίνει και μια σχετική ερώτηση στο γυναικολόγο ή τον παιδίατρο. Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, είναι ποσο κεφίρ μπορεί να καταναλώσει ημερησίως μια έγγυος από άποψη πέψης. Το κεφίρ, όσο πιο δραστήριο/ξινό/αλκοολούχο/ευεργετικό γίνεται τόσο πιο αργά χωνεύεται -μιλώντας πάντα από προσωπική εμπειρία. Αν, από την άλλη, δεν τίθεται θέμα πέψης, τότε δεν πιστεύω πως οι βαθμοί αλκοόλης που σχηματίζει, το καθιστούν επίφοβο για μια έγγυο γυναίκα.
Δινω κοκκους κεφιρ...Ανατολικη Θεσσαλονικη.. timoleon_3@hotmail.com
26 Νοεμβρίου 2011 στις 6:07 π.μ.αν εχετε και θελετε να μου δωσετε,ψαχνω κι εγω κοκκους κεφιρ το εμαιλ μου ειναι
3 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:24 μ.μ.elihori@gmail.com
αλλιως πειτε μου που μπορω να βρω αν γνωριζετε.
Αγόρασα κόκκους ΚΕΦΙΡ απο το κατάσημα ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ στόν ΠΕΙΡΑΙΑ οδός
5 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:31 μ.μ.ΓΟΥΝΑΡΗ 14 τηλ. 2104172961
ΚΩΣΤΑΣGR
ΚΩΣΤΑΣGR σ'ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Το ξέρω το μαγαζί και ούτε που πέρασε από το μυαλό μου πως θα είχε εκεί πέρα. Θα πάω λείαν συντόμος! :-)
25 Μαρτίου 2012 στις 10:58 μ.μ.paidia egyhmena to gnhsiotero pou kykloforei sthn agora einai to kefir ygeia,an to dokimasete tha katalavete to giati.
26 Μαρτίου 2012 στις 7:30 μ.μ.Όλη η ιστορία είναι το γάλα που χρησιμοποιείς. Ένα άβραστο πρόβειο και ένα άβραστο αγελαδινο παράγουν κεφιρ υψηλής διατροφικής αξίας.
29 Μαρτίου 2012 στις 10:29 μ.μ.χαριζω κεφιρ Αθηνα levantabio@hotmail.com
10 Απριλίου 2012 στις 12:52 π.μ.Κε Νίκο Τζαφέρη
30 Απριλίου 2012 στις 9:24 π.μ.Παρασκεύαζα και χρησιμοποιούσα ΚΕΦΙΡ με καλά αποτελέσματα πριν 4 χρόνια, χωρίς να έχω πλή ρη συνείδηση των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει. ( Δεν αντιμετώπιζα εμφανή προβλήματα, για να.... ) . Το διέκοψα γιατί ένας βλάξ ουρολόγος μου είπε να κόψω τα γαλακτομικά γιατί συμβάλουν στη δημιουργία πετρών στα νεφρά μου. ( εννοείται ότι σε άλλους μπορεί να μην συμβαίνει αυτό ή ότι η αιτία δημιουργίας πετρών στα νεφρά πιθανόν να προέρχεται από άλλη αιτία, αυτό που πιστεύω πλέον περισσότερο... Είχα κάνει χημική ανάλυση πέτρας προερχόμενης από νεφρά μου , μετά τη διακοπή των γαλακτομικών και αποδείχθηκε ότι μόνον στοιχεία γαλακτομικών προιόντων δεν υπήρχαν. Υπήρχαν στοιχεία των βοτάνων που χρησιμοποιούσα και μάλιστα σε πολύ σκληρή μορφή πρίν από την διάλυση – ανάλυσή της.). Εδώ εννοείται ότι απαιτείται κάποια διευκρίνηση.
Το ξανασυνάντησα – ενεργοποίησα ΚΕΦΙΡ πριν από μερικές ημέρες, μετά από επίσκεψη – συζήτηση με φίλο σχετικό( και οδηγίες από Η/Υ) και προβλήματα ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΏΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΧΥ ΈΝΤΕΡΌ ΜΟΥ – ΣΙΓΜΟΕΙΔΕΣ ΚΟΛΟΝ. ( Εκκολπώματα χωρίς φλεγμονές ... ). Υπόψη επίσης ότι για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιώ και προβιωτικά χάπια, καθώς επίσης και τα βότανα Γλυκάνισο και Λιναρόσπορο ( εννίοτε). Μέχρι τώρα βρήκα μια σοβαρή βελτίωση στους πόνους που ένιωθα , όταν καθόμουν σε σκληρό κάθισμα , όταν έσκυβα να δέσω τα κορδόνια, όταν περπατούσα πολύ και κουραζόμουν και όταν ήμουν ξαπλωμένος ύπτια, στο κάτω μέρος της κοιλίας μετά από βαρύ φαγητό... ( χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος ότι προέρχονταν από το Σιγμοειδές Κόλον... ).
Στην πράξη βέβαια θα φανεί η αλήθεια . Υπόψη σας ότι ήδη βρίσκομαι σε δικό μου πρόγραμμα δίαιτας, με όχι υπερβολές, αλλά πολύ αποτελεσματικό – Το ΚΕΦΙΡ χαρακτηρίζεται, μεταξύ των άλλων και ως “άριστο διαιτητικό προιόν με πολύ χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες”. ( Εδώ εννοείται ότι απαιτείται κάποια διευκρίνηση. Το ΚΕΦΙΡ θα έχει τα ίδια λιπαρά αν προέρχεται από παστεριωμένο γάλα πλήρες ή 1,5% λιπαρά και πως βγαίνουν τα χαμηλά λιπαρά ή και τα 0% που διαφημίζουν τώρα τελευταία. Και μήπως είναι προτιμότερο να προέχεται από γάλα παστεριωμένο πλήρες λιπαρών, καθότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρησιμοποιήσεως ανεπεξέργαστου γάλακτος Αγελάδος . ).
Υπόψη σας επίσης ότι χρησιμοποιώ μύκητες σε αναλογία με γάλα 1: 10. Είναι σωστό ; ή θα ήταν προτιμότερη μιά κάποια άλλη αναλογία πχ. 1: 5 ; Επίσης, προτιμώ να αφήνω το γάλα με τους μύκητες 24 ώρες αντί για 12 ώρες , ως υφιστάμενο καλύτερη και πιο αποτελεσματική ζύμωση για το λόγο που το χρησιμοποιώ.
Και ένα τελευταίο εάν το ΚΕΦΙΡ που παρασκευάζεται με μεγάλη αναλογία μυκήτων σε σχέση με το γάλα( πλήρες ή 1,5% λιπαρά) και σε χρόνο 24 ωρών επιβαρύνει το έντερο με επί πλέον δυσκοιλιότητα ( και πόσο ; Σε ανεπίτρεπτο βαθμό;),απ` ότι αν αυτό γινόταν με λιγότερους μύκητες , σε 12 ώρες (γνωρίζω ότι προτιμάται για τη δυσκοιλιότητα,απ` ότι σε 24 ώρες ;) . Επίσης εάν οι μύμητες πλένονται καλά με νερό μετά την παρασκευή ΚΕΦΙΡ και πριν την επαναχρησιμοποίησή τους ; ( Οι απόψεις στις οδηγίες από Η/Υ διίστανται).
Περιμένω με αγωνία την απάντησή – γνώμη - άποψή σας , εφόσον εννοείται μπορείτε και το επιθυμείτε.
Ευχαριστώ Θανάσης Γούλας.
Θα ήθελα λίγους σπόρους κεφιρ, γιατί εχω προβλήματα με το εντερό μου!
3 Μαΐου 2012 στις 2:26 π.μ.Όποιος έχει παρακαλώ, ας επικοινωνήσει μαζί μου!
vikyhe@hotmail.com
οι κόκκοι του κεφίρ είναι γαλακτικά βακτήρια, Leuconostoc και διάφορες ζύμες..η ενδεδειγμένη θερμοκρασία επώασης είναι οι 22ο C, από εκεί και πέρα εάν η επώαση πραγματοποιηθεί σε περιβάλλον ψύξης απλά ουσιαστικά επιβραδύνεται η επώαση γι αυτό και το τελικό προιόν δεν είναι τόσο ξινό σε σχέση με το προιόν που προκύπτει από την κανονική επώαση....
21 Ιουλίου 2012 στις 9:50 μ.μ.Αν κάποιος φίλος έχει Κεφίρ σπόρους ας στείλει ένα mail στο georgesepkas@yahoo.gr περιοχή Νάουσας Ημαθίας.
1 Αυγούστου 2012 στις 1:19 π.μ.Καλησπέρα, χαρίζω κόκκους ΚΕΦΙΡ στην Ηλεία ή απο 3/9 στην Αθήνα. faidrag@yahoo.gr
27 Αυγούστου 2012 στις 11:27 μ.μ.Φανταστικο κεφιρ βρισκω σλημαν 8-10 αμπελοκηποι 2155202582 τηλ καθως και αναψυκτικο με κεφιρ !!!!
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:34 μ.μ.Αν έχει κάποιος κόκκους κεφιρ ή ξέρει που να τους βρω στη θεσσαλονικη ας στείλει e-mail angelina_vamvaka@yahoo.gr
13 Οκτωβρίου 2012 στις 9:55 π.μ.καλησπέρα!αν έχει κάποιος κόκκους κεφίρ ή ξέρει πού μπορώ να βρω στην ΠΑΤΡΑ σας παρακαλώ να μου στείλει mail: elenbit@gmail.com
18 Οκτωβρίου 2012 στις 12:09 π.μ.καλημέρα μήπως ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω κόκκους κεφίρ στην ΠΑΤΡΑ? στείλτε mail elenbit@gmail.com
18 Οκτωβρίου 2012 στις 8:52 π.μ.Καλησπερα αναζητω σπορους κεφιρ και μυκιτα κομπουχας οποιος εχει και διαθετειαπο Αθηνα θα του ειμαι υποχρεως dnickom@windowslive,com
20 Οκτωβρίου 2012 στις 9:24 μ.μ.Σουρωσα καταλαθος το κεφιρ σε μεταλλικο σουροτιρι , ποιο ειναι το προβλημα ;
24 Νοεμβρίου 2012 στις 6:30 μ.μ.ζητουνται σποροι κεφιρ περιοχη Κιλκίς ή Θεσσαλονικη, οποιος εχει ας επικοινωνησει μαζι μου στο xrisk2003@yahoo.gr ευχαριστωωωωω
7 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:59 μ.μ.Καλημέρα σας. Ψάχνω σπόρους κεφίρ στην περιοχή της Κοζάνης. Όποιος έχει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο christiana131313@yahoo.gr
21 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:27 π.μ.Eυχαριστώ
Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά!
24 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:58 μ.μ.Ψάχνω σπόρους Κεφίρ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Όποιος γνωρίζει κάτι παρακαλώ ας με ενημερώσει στο stella_jm3@hotmail.com.
Ευχαριστώ πολύ!!
ψάχνω κόκκους κεφίρ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης παρακαλώ πολύ όποιος έχει ας επικοινωνήσει μαζί μου στο mgogou2003@yahoo.gr
30 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:49 μ.μ.Ευχαριστώ πολύ
Μαρία
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
6 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:05 μ.μ.ΨΑΧΝΩ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΕΦΙΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΛΑΓΟΝΗΣΗ) ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ MAIL kalee_1960@yahoo.gr
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΚALEE
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΕΦΙΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ: jimkatsoul@yahoo.gr.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:00 μ.μ.ΕΧΩ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΥΚΑΣΟ ΜΥΚΗΤΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ!
25 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:13 μ.μ.ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΜΥΚΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ?
2 Μαρτίου 2013 στις 9:35 μ.μ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
CASPER309@GMAIL.COM
Για σας . Μπορεί κανίς να με προμηθεύσει σπόρους κεφιρ ? Η γινατευόμουν είναι ρωσιδα και είχε φέρει από την χώρα της αλά δεν ήξερε τι ήταν η μάνα μου και το πέταξε. Νόμιζε πώς ήταν γάλα χαλασμένο και ήταν για πέταμα. Αν έχει κάποιος και θέλει να με βοηθήσει ας απαντήσει σε αυτό το mail. sarantopoulos1@hotlail.gr ευχαριστώ
9 Μαρτίου 2013 στις 1:57 π.μ.ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!! Ο Κύριος που έχει κεφίρ από Καύκασο ή όποιος άλλος μπορεί να μου δώσει/πουλήσει, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου?? Περιοχή Ηλιούπολη-Αθήνα , στο mail: dinaand@hotmail.com
2 Απριλίου 2013 στις 3:05 μ.μ.ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!! όποιος μπορεί να μου δώσει σπόρους κεφίρ μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου? Περιοχή Πειραιάς. mail: gotoplace@yahoo.gr
3 Απριλίου 2013 στις 1:23 μ.μ.καλημερα.ενδιαφερομαι για τους σπορους του κεφιρ γιατι δεν μπορω να βρω θα μπορουσε να με βοηθησει κανεις?
11 Απριλίου 2013 στις 12:48 μ.μ.ΨΑΧΝΩ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΕΦΙΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
17 Απριλίου 2013 στις 5:51 μ.μ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΩ?
e mail:fei.palamioti@yahoo.gr
ευχαριστω !!!!!!!!
Ενδιαφέρομαι για σπόρους κεφίρ. Βρίσκομαι στις Πρέσπες, πως μπορώ να τους προμηθευτώ;
5 Ιουλίου 2013 στις 2:03 μ.μ.mail: milionas11@gmail.com
Καλησπέρα.
15 Ιουλίου 2013 στις 3:13 μ.μ.Ενδιαφέρομαι για σπόρους κεφίρ.
Όποιος μπορεί να διαθέσει παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου.
Βρίσκομαι στο Άργος Αργολίδας.
ntinalatzi@yahoo.gr
Καλησπέρα.Ενδιεφερομαι για σπορους κεφιρ και
16 Ιουλίου 2013 στις 1:13 μ.μ.βρίσκομαι στην Κοζάνη.Οποιος μπορεί να μου διαθέσει παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου.Ευχαριστώ!
vivian.ka75@gmail.com
Καλησπέρα.Ενδιεφερομαι για σπορους κεφιρ και
18 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:55 π.μ.βρίσκομαι στο Ιλιον Αθήνας.Οποιος μπορεί να μου διαθέσει παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου.Ευχαριστώ!
snapidium@hotmail.com
Καλημέρα απο Δυτικά Προάστεια!!! Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να μου διαθέσει σπόρους κεφίρ? Επειδή αρνούμαι να πάρω χάπι για τη χοληστερίνη, όποιος έχει ας επικοινωνήσει μαζί μου στο ioanna61@gmail.com. Eυχαριστώ!!!
11 Οκτωβρίου 2013 στις 11:15 π.μ.Kalispera ! Tha ithela na sas rotiso mipos mpori kapion kalo anthropo na mou xarisi ligoys kokous rizioy! to email mou ine d.liuda@yahoo.com !
3 Νοεμβρίου 2013 στις 9:06 μ.μ.SAS EVXARISTO POLI !
Στις 31/10/13 αγόρασα από τον Μανδραγόρας στον Πειραιά 2 κουταλιές της σούπας ΚΕΦΙΡ έναντι 21,5 € σε 1 lit γάλα, μου είπαν ότι είναι αυτή η αναλογία του. Αλλάζω το γάλα κάθε 48 ώρες για να καταναλώνω το κεφίρ που βγαίνει. Η γεύση του είναι λίγο ξινή όμως μου αρέσει. Η ζύμωση γίνεται έξω από το ψυγείο σε θερμοκρασία 18-22 βαθμούς. Δεν γνωρίζω πόσο σε βάρος είναι η αναλογία, όμως ζύγισα τους κόκκους πριν 2 ημέρες και ήταν 34 γράμ. Σήμερα ήταν 43 γράμ. Αν κάποιος μπορεί να με συμβουλεύσει αν ο τρόπος και ο χρόνος είναι σωστοί η δημιουργώ ζημιά στον οργανισμό μου από την υπερζήμωση του προίόντος και πόση είναι η σωστή αναλογία Κόκκων και γάλα διότι οι απόψεις διαφέρουν. Επίσης μήπως κάποιος γνωρίζει πως μπορώ να φτιάξω γιαούρτι? το Mail είναι aroniglentzaki@gmail.com ευχαριστώ. Σε λίγο καιρό πιστεύω ότι θα έχω κόκκους να προσφέρω.
6 Νοεμβρίου 2013 στις 4:57 μ.μ.Χαρίζω κόκκους κεφίρ γάλακτος! Όποιος ενδιαφέρεται, ας επικοινωνήσει μαζί μου στο dimichris@hotmail.gr
6 Μαΐου 2014 στις 11:21 μ.μ.Dimi, καλημερα ειμαι απο Ναυπλιο και θελω κοκκους κεφιρ. Επικοινωνησε divlia@hotmail.gr Ευχαριστω.
25 Μαΐου 2014 στις 12:10 μ.μ.το νερακι που βλεπεις κατω απο το στρωμα της ζυμωσης ειναι ο διαχωρισμος του ορου γαλακτος απο την πρωτεινη του γαλακτος...ειναι φυσιολογικο...οταν το στραγγιξεις για να το πιεις,ανακινησετο για να ανακατευτει...
9 Ιουνίου 2014 στις 5:41 μ.μ.Παρέχονται κόκοι κεφίρ, με έδρα Αθήνα! Όποιος ενδιαφέρεται, ας στείλει μήνυμα στο s_wolfshade@hotmail.com
27 Αυγούστου 2014 στις 6:48 μ.μ.Γεια σας, θα ηθελα να ξεκινησω την παρασκευη κεφιρ και ψαχνω σπορους. Αν καποιος προσφερει θα με βοηθουσε πολυ. Ειμαι ανατολικη αττικη και βορεια προαστια. Αν μου σταλει εννοειται πως αναλαμβανω τα εξοδα αποστολης. Ευχαριστω. Rula.manti@gmail.com
2 Οκτωβρίου 2014 στις 6:50 μ.μ.καλημερα χρονια πολλα και καλη χρονια.ψαχνω κι εγω για κεφιρ.οποιος μπορει να διαθεσει ας απαντησει στο e-mail georgiatsia@yahoo.gr ειμαι απο σερρες αλλα και απο θεσσαλονικη μπορω να εξυπηρετηθω.ευχαριστω
5 Ιανουαρίου 2015 στις 10:18 π.μ.Γειά σας . Προσφέρω σπόρους κεφίρ γάλακτος και είμαι στο Χαλάνδρι Αττικής.
27 Μαρτίου 2015 στις 4:02 μ.μ.Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου στο info@bedtime.gr.
καλησπερα χρειαζετε παντα πλυσημο οταν το σουρωνεις για να ξανακανεις? αν δεν το ξεπλεινεις υπαρχει θεμα? για τους σπορους μιλαω. β) το δοχειο που γεινεται η ζημωση καθως και η κανατα που το βαζω χρειαζονται και αυτα παντα πλυσιμο και αν ναι γιατι? και τελος η κανατα που την τοποθετω ψυγειο με το τελικο προιον δεν ειναι αεροστεγης λιγος αερας περναει υπαρχει θεμα και αν ναι τι? ευχαριστω. μερικοι λενε οτι δεν χρειαζονται πλυσιμο οι σποροι και εχω μπερδευτει.
26 Μαΐου 2015 στις 7:19 μ.μ.Καλησπέρα σας, θα ήθελα να αρχίσω την παρασκευή κεφίρ και χρειάζομαι κόκκους καθώς δεν μπορώ να βρω κάπου! Εαν κάποιος γνωρίζει που μπορώ να προμηθευτώ γνήσιους κόκκους ή να μου δώσει ας επικοινωνήσει μαζί μου στο rania-mit@hotmail.com
11 Ιουνίου 2015 στις 5:01 μ.μ.ευχαριστώ
Γεια σας,θα ειθελα να ρωτησω σχετικα με τους σπορους οπου τους ειχα στη καταψυξη περιπου δυο χρονια. Πως μπορω να τους ενεργοποιησω;ευχαριστω.
22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:11 μ.μ.γεια σας,να σας πω και τη δικια μου συνταγή παρασκευης:
19 Ιανουαρίου 2016 στις 7:31 μ.μ.1 κουταλια σουπας σποροι για 1 ποτηρι γαλα(250ml)
βαζουμε σε βαζο και το σκεπαζουμε με τουλι και λαστιχακι .Αφηνουμε 12-24 αναλογα με τον καιρο και το ποσο οξυνο το θελουμε(το καλοκαιρι με τη ζεστη γινεται πολύ πιο γρηγορα).Όταν γινει το περναμε 2 φορες από πλαστικο σουροτηρι
με τη βοηθεια ενός πλαστικου πινελλου ζαχαροπλαστικης.Το αφήνουμε πριν το πιουμε λιγη ωρα στο ψυγειο(γινεται πιο γευστικο).
Ξεπλενουμε τους σπορους και αρχιζουμε τη διαδικασια από την αρχη. Οσοι για πρωτη φορα αρχιζουν να πινουν κεφιρ να ξεκινανε με μισο ποτηρι κάθε μερα για μια βδομαδα για να συνηθισει ο οργανισμος.Επειτα, μεχρι 2 ποτήρια.Ωφελει περισσοτερο με αδειο στομαχι. Τους επιπλέον σπορους τους φυλαμε στο ψυγειο σε ένα βαζο με μισο γαλα-μισο νερο.Αντεχουν παρα πολύ καιρο αρκει μια φορα το μηνα περιπου να αλλαζουμε το μειγμα.Δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικα σκευη.
Το κεφιρ είναι πολύ καλο,αλλα δεν είναι για κάθε μερα συνεχεια, κουράζεται ο οργανισμος.
Προσπαθηστε οσοι παιρνετε σπορους δωρεαν να χαριζετε και εσεις με τη σειρα σας. Η πωληση σπορων απαγορευεται
Να ρωτησω κατι, μολις πηρα τους κοκκους κεφιρ και ετοιμαζομαι να ξεκινησω. Το γαλα που θα ειναι εκτος ψυγειου δεν εχει προβλημα ?
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:55 μ.μ.Δημοσίευση σχολίου