Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!
Στον πληρέστερο οδηγό προσφορών και deals στην Ελλάδα!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Photo Gallery

Photo Gallery
Οι φωτογραφίες μου

.

Πώς καλλιεργείτε το κεφίρ - Παρασκευή κεφίρ




Βάλτε 50 γραμμάρια από τους κόκκους του κεφίρ σε ένα καθαρό βάζο.
Προσθέστε 1/2 λίτρο γάλα κατά προτίμηση αγελαδινό πλήρες , όχι γεμάτο ως πάνω και κλείστε καλά το καπάκι (αεροστεγώς). Αναλογία κεφίρ γάλακτος 1:10.
Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες. Αν το θέλετε ποιο αραιό αφήστε το 12 ώρες. Πάντα μακριά απο το άμεσο ηλιακό φώς.
Περάστε το κατά προτίμηση από πλαστικό σουρωτήρι (όχι μεταλλικό). Αυτό που θα περάσει είναι το πόσιμο κεφίρ, ότι μείνει είναι οι δραστικοί κεφιρόκοκκοι τους οποίους θα χρησιμοποιείτε συνέχεια για να καλλιεργήσετε και άλλες φορές.
Ξεβγάλτε καλά το βάζο δεν χρειάζεται απορρυπαντικό, ξεβγάλτε καλά τους κόκκους όπως είναι μέσα στο πλαστικό σουρωτήρι  με κρύο νερό προσέχοντας να στραγγίσει καλά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία παρασκευής από την αρχή.
Καθώς συνεχίζεται η καλλιέργεια ο αριθμός των κόκκων αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται (η αύξηση αυτή γίνεται πιο γρήγορα σε όχι παχύ γάλα). Τότε η το αφήνετε (το επιπλέον) οπότε με την ίδια ποσότητα γάλατος θα γίνει πιο πυκνό η το απομακρύνετε η δίνετε αυτό που περισσεύει σε άλλον για καλλιέργεια.
Καλλιεργώντας το κεφίρ μπορείτε να κανονίζετε την γεύση και την σύσταση (πυκνότητα). Αν το θέλετε γλυκύτερο και αραιότερο (αφήστε το λιγότερο χρόνο) για πυκνότερο (αφήστε περισσότερους κόκκους κεφίρ). Οι κόκκοι πρέπει να καλύπτονται από το γάλα.


82 σχόλια :

Viviane Colette είπε...

ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ ένα ποτήρι κεφιρ την ημέρα και το ιατρό το κάνει πέρα!!!! Συγχαρητήρια για το blog σας, να είστε καλά!!!

21 Απριλίου 2009 στις 3:35 μ.μ.
nikos_t είπε...

Έχω κόκκους κεφίρ..φτιάχνω που και πού..
πιστεύω στην θρεπτική του αξία..

8 Ιουλίου 2009 στις 3:20 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

έχω κόκκους κεφίρ για όποιον ενδιαφέρεται

10 Νοεμβρίου 2009 στις 9:10 π.μ.
Unknown είπε...

Καλημερα σας.
Ψαχνοντας για το κεφιρ επεσα πανω στο blog σας.
Σκοπευω να αρχισω την καλλιεργεια κεφιρ και ψαχνω
για γνησιο κεφιρ Καυκασου εδω στην Αθηνα, οποιοςγνωριζει σχετικα ας γραψει εδω.

15 Ιανουαρίου 2010 στις 2:08 π.μ.
nikos_t είπε...

Ανακάλυψα πως το κεφίρ μπορεί να γίνει και στο ψυγείο....
Έχει πιο βελούδινη υφή..επίσης διάβασα και απο έναν διαιτολόγο πως η ζύμωση πρεπει να γίνεται στο ψυγείο....αλλου διαβασα στους 20-22 βαθμούς...
???????Ισχύουν;?Τι είναι καλύτερο;πιο υγιεινο δλδ?
Πάντως μου άρεσε πιο πολύ η γευση του νομιζω στο ψυγειο...ειχε πιο ήπια γευση και όχι τοσο ξινη..

Αν θέλει κάποιος απο κορωπι ας μου στειλει μνμ..

22 Ιανουαρίου 2010 στις 2:13 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Που μπορώ να προμηθευτώ κόκκους κεφίρ?
Ζω στην Πρέσπα!

29 Ιανουαρίου 2010 στις 1:44 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

καλημερα .εχω σπορους κεφιρ σε παραγωγη οποιος θελει μπορω να του στειλω .επικοινωνηστε μαζι μου xsrikleiatop@yahoo.gr

29 Ιανουαρίου 2010 στις 9:30 π.μ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β. είπε...

ΠΙΝΩ ΚΕΦΙΡ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΩΣΤΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΟΥΤΕ ΓΡΙΠΕΣ ,ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ,
ΚΑΙ Η ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΠΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ.............ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

13 Απριλίου 2010 στις 12:59 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Μπορω να χαρισω κοκους κεφιρ και μυκιτα κομπουχας σε οποιον ενδιαφερεται και μπορει να το παραλαβει απο θεσαλοννικη οπου και βρισκομαι. Το email μου ειναι aketilosalikiliko_oksi@hotmail.com

9 Μαΐου 2010 στις 9:55 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Ενα ειναι το καλητερο και ποιο γνησιο παραδοσιακο ΚΕΦΙΡ στην Θεσσαλονικη..το ΚΕΦΙΡ της ΥΓΙΕΙΑ με το μπλε ανθρωπακι στην ετικετα..διανεμετε και στην Αθηνα.

2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:10 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Είμαι από Αθήνα και ψάχνω κοκκους κεφιρ. Αν καποιος έχει να μου δωσει .....
ας στειλει μνμ στο e-mail: evi.gram@gmail.com. Ευχαριστώ

27 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:44 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, ψάχνω κ εγώ κόκκους κεφίρ γιατί η κόρη μου έχει σοβαρό πρόβλημα δυσκοιλιότητας (είναι 2,5 ετών) και μου είπαν πως μπορεί να την βοηθήσει.Βρίσκομαι στον Πειραιά και δεν ξέρω πως μπορώ να βρω, παρακαλώ εάν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω ας με ενημερώσει στο rrenata@otenet.gr, ευχαριστώ πολύ.

12 Ιανουαρίου 2011 στις 1:49 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,ψάχνω σπόρους κεφίρ,'οποιος έχει παρακαλώ να μου στείλει μνμ
siskotas@yahoo.gr -Ευχαριστώ

19 Μαρτίου 2011 στις 9:31 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Το κεφίρ είναι όντως καλύτερο αν το αφήσουμε να ζυμώσει στο ψυγείο λόγω της πιο αργής ζύμωσης που κάνει που έχει ως συνέπεια την κατακράτηση των αρωμάτων που παράγονται κατά τη ζύμωση. γιαυτό μπορεί να είναι καλύτερο και γευστικά..

29 Μαΐου 2011 στις 8:58 μ.μ.
Παύλος Κριαράς είπε...

Το γνήσιο παραδοσιακό κεφίρ παρασκευάζετε με πολύ πιο απλό τρόπο.
Αυτός ο τρόπος που περιγράφετε διαδόθηκε τα τελευταία χρόνια -εξ όσων γνωρίζω- στις χώρες που παραδοσιακά το παρασκευάζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στα σπίτια τους.
http://diaita-express.com/diaita.php?id=1761

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΕ Η ΧΡΗΣΗ ΒΡΑΣΜΕΝΟΥ Η ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
Δείτε την αυθεντική συνταγή εδώ καθώς και τον λόγο για τον οποίο χρησιμοποιούμε άβραστο γάλα.
http://diaita-express.com/diaita.php?id=1761

3 Ιουνίου 2011 στις 2:29 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

ενδιαφερομαι και εγω για μαγια, υπαρχει καποιοσ στην Θεσσαλονικη? ευχαριστω πολυ!!

25 Ιουλίου 2011 στις 2:26 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Έχω εγώ (Θεσσαλονίκη, ανατολικά, περιοχή Μαρτίου). Αν ενδιαφέρεσαι ακόμα, στείλε μήνυμα (sunrisegX@journalist.com), να συνεννοηθούμε

28 Ιουλίου 2011 στις 9:12 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Γεια σας. Μήπως υπάρχει μαγιά κάπου στην Αττική; ευχαριστώ πολύ!!

4 Αυγούστου 2011 στις 11:39 π.μ.
Nicolas Tzaferis είπε...

Γεια σου ...
Έχω να σου δώσω μύκητα, αλλά... όταν επιστρέψω στην Αθήνα. Στις 22 Αυγούστου.
Πήγαινε στο πάνω μέρος της σελίδας στο επικοινωνία και στείλε μου μήνυμα.

4 Αυγούστου 2011 στις 3:43 μ.μ.
ελένη είπε...

γειά σας.έχω ενα προβληματάκι με τους σπόρους μου.κατα τη διάρκεια της ζύμωσης,ανεβαίνουν στην επιφάνεια του γάλακτος και δημιουργούν ένα πάχύ στρώμα σα γιαούρτι,απο κάτω υπάρχει ένα διάφανο υγρό σα νεράκι και μετά το υπόλοιπο γάλα .τι λέτε να φταίει;

2 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:00 π.μ.
Nicolas Tzaferis είπε...

Γεια σου Ελένη...
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα η ζύμωση γίνεται πιο γρήγορα λόγω ζέστης... Αν θέλεις μπορείς να το έχεις εκτός ψυγείου για 12 ώρες και μετά βάλτο ψυγείο για να διακοπεί η ζύμωση, έτσι γίνεται και πιο ελαφρύ...

2 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:20 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

υπάρχει πρόβλημα ένα κάποιος καταπιεί τους σπόρους του κεφίρ;

4 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:49 π.μ.
Nicolas Tzaferis είπε...

Όχι δεν υπάρχει για μικρή ποσότητα και κατά λάθος...

4 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:06 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

καλησπερα ενδιαφερομαι για τους κοκκους μηπως θα μπορουσατε να μου δωσετε αν εχετε ακομη. η μηπως ξερετε που μπορω να βρω;
ευχαριστω
ΛΑΖΟΥ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ lazoupersefone@in.gr

15 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:51 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρομαι για σπόρους κεφίρ.Μένω στο Λαγκαδά της θεσσαλονίκης και αν κάποιος στη Θεσσαλονίκη έχει να μου δώσει σπόρους θα με υποχρεώσει. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν ενδείκνυται η χρήση του από εγκύους. Το e-mail μου είναι ntinatze@yahoo.gr

5 Οκτωβρίου 2011 στις 9:46 π.μ.
Μαρία είπε...

Ενδείκνυται η χρήση του από εγκύους αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες γιατί περιέχει μικρή ποσότητα αλκοόλ από τη ζύμωση.

5 Οκτωβρίου 2011 στις 4:45 μ.μ.
Anony-Psychology είπε...

καλησπερα μενω αθηνα οποιος εχει κοκους κεφιρ ας μου δωσει

περισοτερες πληροφοριες στο μσν μου ανταρετε με ...


anony-psychology@hotmail.com

11 Οκτωβρίου 2011 στις 11:23 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Αναζητώ και εγω σπόρους κεφίρ για λόγους υγείας του μικρού μου γιου(δυσανεξία στη λακτόζη και μεγάλες περίοδοι δυσκοιλιότητας). Σας παρακαλώ, αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μου διαθέσει, το e-mail μου είναι : andronikia@e-themis.gov.gr και διαμένω στην Αθήνα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

13 Οκτωβρίου 2011 στις 10:56 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρα σε ολους.Ενδιαφερομαι για κοκκους κεφιρ.Προσπαθω να βρω εδω και ενα μηνα αλλα τιποτα.
Γιαννης
tamerou@windowslive.com

26 Οκτωβρίου 2011 στις 6:14 μ.μ.
teo-vikh είπε...

Καλημερα και καλο μηνα!!ενδιαφερομαι για κοκους κεφιρ ειμαι στην κρητη και δεν μπορω να βρω πουθενα σασ παρακαλω οποιος μπορει να μου δωσει η ξερει που θα βρω ασ με ενημερωσει......ευχαριστω!!!Βικη

2 Νοεμβρίου 2011 στις 10:39 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Βίκη, απ'όσο έχω διαβάσει σε διάφορες ελληνικές ιστοσελίδες, το μύκητα μπορείς να τον ζητήσεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή ακόμα και σε φαρμακεία (!) Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει κάποιο από αυτά, γιατί δεν το έψαξα περαιτέρω, αλλά δε χάνεις τίποτα να ρωτήσεις.

Άσχετα με αυτό, τώρα, και όσον αφορά στη χρήση από εγγύους ή θηλάζουσες, απ'όσο έχω, πάλι, διαβάσει στο ίντερνετ, μπορεί να καταναλωθεί ανεπιφύλακτα κι όχι με μέτρο. Αρκεί να λάβει υπόψη του κανείς ότι περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου από το απλό γάλα! Παρόλα αυτά, μπορεί να γίνει και μια σχετική ερώτηση στο γυναικολόγο ή τον παιδίατρο. Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, είναι ποσο κεφίρ μπορεί να καταναλώσει ημερησίως μια έγγυος από άποψη πέψης. Το κεφίρ, όσο πιο δραστήριο/ξινό/αλκοολούχο/ευεργετικό γίνεται τόσο πιο αργά χωνεύεται -μιλώντας πάντα από προσωπική εμπειρία. Αν, από την άλλη, δεν τίθεται θέμα πέψης, τότε δεν πιστεύω πως οι βαθμοί αλκοόλης που σχηματίζει, το καθιστούν επίφοβο για μια έγγυο γυναίκα.

9 Νοεμβρίου 2011 στις 3:28 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Δινω κοκκους κεφιρ...Ανατολικη Θεσσαλονικη.. timoleon_3@hotmail.com

26 Νοεμβρίου 2011 στις 6:07 π.μ.
ηλιαχτιδα είπε...

αν εχετε και θελετε να μου δωσετε,ψαχνω κι εγω κοκκους κεφιρ το εμαιλ μου ειναι
elihori@gmail.com
αλλιως πειτε μου που μπορω να βρω αν γνωριζετε.

3 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:24 μ.μ.
ΚΩΣΤΑΣGR είπε...

Αγόρασα κόκκους ΚΕΦΙΡ απο το κατάσημα ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ στόν ΠΕΙΡΑΙΑ οδός
ΓΟΥΝΑΡΗ 14 τηλ. 2104172961
ΚΩΣΤΑΣGR

5 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:31 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣGR σ'ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Το ξέρω το μαγαζί και ούτε που πέρασε από το μυαλό μου πως θα είχε εκεί πέρα. Θα πάω λείαν συντόμος! :-)

25 Μαρτίου 2012 στις 10:58 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

paidia egyhmena to gnhsiotero pou kykloforei sthn agora einai to kefir ygeia,an to dokimasete tha katalavete to giati.

26 Μαρτίου 2012 στις 7:30 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Όλη η ιστορία είναι το γάλα που χρησιμοποιείς. Ένα άβραστο πρόβειο και ένα άβραστο αγελαδινο παράγουν κεφιρ υψηλής διατροφικής αξίας.

29 Μαρτίου 2012 στις 10:29 μ.μ.
Λαρίσα Στσιπότινα-LARYSA SHCHYPOTINA είπε...

χαριζω κεφιρ Αθηνα levantabio@hotmail.com

10 Απριλίου 2012 στις 12:52 π.μ.
Θανάσης Γούλας είπε...

Κε Νίκο Τζαφέρη
Παρασκεύαζα και χρησιμοποιούσα ΚΕΦΙΡ με καλά αποτελέσματα πριν 4 χρόνια, χωρίς να έχω πλή ρη συνείδηση των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει. ( Δεν αντιμετώπιζα εμφανή προβλήματα, για να.... ) . Το διέκοψα γιατί ένας βλάξ ουρολόγος μου είπε να κόψω τα γαλακτομικά γιατί συμβάλουν στη δημιουργία πετρών στα νεφρά μου. ( εννοείται ότι σε άλλους μπορεί να μην συμβαίνει αυτό ή ότι η αιτία δημιουργίας πετρών στα νεφρά πιθανόν να προέρχεται από άλλη αιτία, αυτό που πιστεύω πλέον περισσότερο... Είχα κάνει χημική ανάλυση πέτρας προερχόμενης από νεφρά μου , μετά τη διακοπή των γαλακτομικών και αποδείχθηκε ότι μόνον στοιχεία γαλακτομικών προιόντων δεν υπήρχαν. Υπήρχαν στοιχεία των βοτάνων που χρησιμοποιούσα και μάλιστα σε πολύ σκληρή μορφή πρίν από την διάλυση – ανάλυσή της.). Εδώ εννοείται ότι απαιτείται κάποια διευκρίνηση.
Το ξανασυνάντησα – ενεργοποίησα ΚΕΦΙΡ πριν από μερικές ημέρες, μετά από επίσκεψη – συζήτηση με φίλο σχετικό( και οδηγίες από Η/Υ) και προβλήματα ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΏΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΧΥ ΈΝΤΕΡΌ ΜΟΥ – ΣΙΓΜΟΕΙΔΕΣ ΚΟΛΟΝ. ( Εκκολπώματα χωρίς φλεγμονές ... ). Υπόψη επίσης ότι για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιώ και προβιωτικά χάπια, καθώς επίσης και τα βότανα Γλυκάνισο και Λιναρόσπορο ( εννίοτε). Μέχρι τώρα βρήκα μια σοβαρή βελτίωση στους πόνους που ένιωθα , όταν καθόμουν σε σκληρό κάθισμα , όταν έσκυβα να δέσω τα κορδόνια, όταν περπατούσα πολύ και κουραζόμουν και όταν ήμουν ξαπλωμένος ύπτια, στο κάτω μέρος της κοιλίας μετά από βαρύ φαγητό... ( χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος ότι προέρχονταν από το Σιγμοειδές Κόλον... ).
Στην πράξη βέβαια θα φανεί η αλήθεια . Υπόψη σας ότι ήδη βρίσκομαι σε δικό μου πρόγραμμα δίαιτας, με όχι υπερβολές, αλλά πολύ αποτελεσματικό – Το ΚΕΦΙΡ χαρακτηρίζεται, μεταξύ των άλλων και ως “άριστο διαιτητικό προιόν με πολύ χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες”. ( Εδώ εννοείται ότι απαιτείται κάποια διευκρίνηση. Το ΚΕΦΙΡ θα έχει τα ίδια λιπαρά αν προέρχεται από παστεριωμένο γάλα πλήρες ή 1,5% λιπαρά και πως βγαίνουν τα χαμηλά λιπαρά ή και τα 0% που διαφημίζουν τώρα τελευταία. Και μήπως είναι προτιμότερο να προέχεται από γάλα παστεριωμένο πλήρες λιπαρών, καθότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρησιμοποιήσεως ανεπεξέργαστου γάλακτος Αγελάδος . ).
Υπόψη σας επίσης ότι χρησιμοποιώ μύκητες σε αναλογία με γάλα 1: 10. Είναι σωστό ; ή θα ήταν προτιμότερη μιά κάποια άλλη αναλογία πχ. 1: 5 ; Επίσης, προτιμώ να αφήνω το γάλα με τους μύκητες 24 ώρες αντί για 12 ώρες , ως υφιστάμενο καλύτερη και πιο αποτελεσματική ζύμωση για το λόγο που το χρησιμοποιώ.
Και ένα τελευταίο εάν το ΚΕΦΙΡ που παρασκευάζεται με μεγάλη αναλογία μυκήτων σε σχέση με το γάλα( πλήρες ή 1,5% λιπαρά) και σε χρόνο 24 ωρών επιβαρύνει το έντερο με επί πλέον δυσκοιλιότητα ( και πόσο ; Σε ανεπίτρεπτο βαθμό;),απ` ότι αν αυτό γινόταν με λιγότερους μύκητες , σε 12 ώρες (γνωρίζω ότι προτιμάται για τη δυσκοιλιότητα,απ` ότι σε 24 ώρες ;) . Επίσης εάν οι μύμητες πλένονται καλά με νερό μετά την παρασκευή ΚΕΦΙΡ και πριν την επαναχρησιμοποίησή τους ; ( Οι απόψεις στις οδηγίες από Η/Υ διίστανται).
Περιμένω με αγωνία την απάντησή – γνώμη - άποψή σας , εφόσον εννοείται μπορείτε και το επιθυμείτε.
Ευχαριστώ Θανάσης Γούλας.

30 Απριλίου 2012 στις 9:24 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα λίγους σπόρους κεφιρ, γιατί εχω προβλήματα με το εντερό μου!
Όποιος έχει παρακαλώ, ας επικοινωνήσει μαζί μου!
vikyhe@hotmail.com

3 Μαΐου 2012 στις 2:26 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

οι κόκκοι του κεφίρ είναι γαλακτικά βακτήρια, Leuconostoc και διάφορες ζύμες..η ενδεδειγμένη θερμοκρασία επώασης είναι οι 22ο C, από εκεί και πέρα εάν η επώαση πραγματοποιηθεί σε περιβάλλον ψύξης απλά ουσιαστικά επιβραδύνεται η επώαση γι αυτό και το τελικό προιόν δεν είναι τόσο ξινό σε σχέση με το προιόν που προκύπτει από την κανονική επώαση....

21 Ιουλίου 2012 στις 9:50 μ.μ.
George είπε...

Αν κάποιος φίλος έχει Κεφίρ σπόρους ας στείλει ένα mail στο georgesepkas@yahoo.gr περιοχή Νάουσας Ημαθίας.

1 Αυγούστου 2012 στις 1:19 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, χαρίζω κόκκους ΚΕΦΙΡ στην Ηλεία ή απο 3/9 στην Αθήνα. faidrag@yahoo.gr

27 Αυγούστου 2012 στις 11:27 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Φανταστικο κεφιρ βρισκω σλημαν 8-10 αμπελοκηποι 2155202582 τηλ καθως και αναψυκτικο με κεφιρ !!!!

4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:34 μ.μ.
la triste είπε...

Αν έχει κάποιος κόκκους κεφιρ ή ξέρει που να τους βρω στη θεσσαλονικη ας στείλει e-mail angelina_vamvaka@yahoo.gr

13 Οκτωβρίου 2012 στις 9:55 π.μ.
elena είπε...

καλησπέρα!αν έχει κάποιος κόκκους κεφίρ ή ξέρει πού μπορώ να βρω στην ΠΑΤΡΑ σας παρακαλώ να μου στείλει mail: elenbit@gmail.com

18 Οκτωβρίου 2012 στις 12:09 π.μ.
elena είπε...

καλημέρα μήπως ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω κόκκους κεφίρ στην ΠΑΤΡΑ? στείλτε mail elenbit@gmail.com

18 Οκτωβρίου 2012 στις 8:52 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα αναζητω σπορους κεφιρ και μυκιτα κομπουχας οποιος εχει και διαθετειαπο Αθηνα θα του ειμαι υποχρεως dnickom@windowslive,com

20 Οκτωβρίου 2012 στις 9:24 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Σουρωσα καταλαθος το κεφιρ σε μεταλλικο σουροτιρι , ποιο ειναι το προβλημα ;

24 Νοεμβρίου 2012 στις 6:30 μ.μ.
xrisk2003 είπε...

ζητουνται σποροι κεφιρ περιοχη Κιλκίς ή Θεσσαλονικη, οποιος εχει ας επικοινωνησει μαζι μου στο xrisk2003@yahoo.gr ευχαριστωωωωω

7 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:59 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας. Ψάχνω σπόρους κεφίρ στην περιοχή της Κοζάνης. Όποιος έχει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο christiana131313@yahoo.gr
Eυχαριστώ

21 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:27 π.μ.
Στέλλα Πλουμή είπε...

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά!
Ψάχνω σπόρους Κεφίρ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Όποιος γνωρίζει κάτι παρακαλώ ας με ενημερώσει στο stella_jm3@hotmail.com.
Ευχαριστώ πολύ!!

24 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:58 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ψάχνω κόκκους κεφίρ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης παρακαλώ πολύ όποιος έχει ας επικοινωνήσει μαζί μου στο mgogou2003@yahoo.gr

Ευχαριστώ πολύ
Μαρία

30 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:49 μ.μ.
Unknown είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΨΑΧΝΩ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΕΦΙΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΛΑΓΟΝΗΣΗ) ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ MAIL kalee_1960@yahoo.gr
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΚALEE

6 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:05 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΕΦΙΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ: jimkatsoul@yahoo.gr.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

18 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:00 μ.μ.
Σμυρνη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΥΚΑΣΟ ΜΥΚΗΤΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ!

25 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:13 μ.μ.
CASPER309 είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΜΥΚΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
CASPER309@GMAIL.COM

2 Μαρτίου 2013 στις 9:35 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Για σας . Μπορεί κανίς να με προμηθεύσει σπόρους κεφιρ ? Η γινατευόμουν είναι ρωσιδα και είχε φέρει από την χώρα της αλά δεν ήξερε τι ήταν η μάνα μου και το πέταξε. Νόμιζε πώς ήταν γάλα χαλασμένο και ήταν για πέταμα. Αν έχει κάποιος και θέλει να με βοηθήσει ας απαντήσει σε αυτό το mail. sarantopoulos1@hotlail.gr ευχαριστώ

9 Μαρτίου 2013 στις 1:57 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!! Ο Κύριος που έχει κεφίρ από Καύκασο ή όποιος άλλος μπορεί να μου δώσει/πουλήσει, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου?? Περιοχή Ηλιούπολη-Αθήνα , στο mail: dinaand@hotmail.com

2 Απριλίου 2013 στις 3:05 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!! όποιος μπορεί να μου δώσει σπόρους κεφίρ μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου? Περιοχή Πειραιάς. mail: gotoplace@yahoo.gr

3 Απριλίου 2013 στις 1:23 μ.μ.
Unknown είπε...

καλημερα.ενδιαφερομαι για τους σπορους του κεφιρ γιατι δεν μπορω να βρω θα μπορουσε να με βοηθησει κανεις?

11 Απριλίου 2013 στις 12:48 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΨΑΧΝΩ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΕΦΙΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΩ?
e mail:fei.palamioti@yahoo.gr
ευχαριστω !!!!!!!!

17 Απριλίου 2013 στις 5:51 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρομαι για σπόρους κεφίρ. Βρίσκομαι στις Πρέσπες, πως μπορώ να τους προμηθευτώ;
mail: milionas11@gmail.com

5 Ιουλίου 2013 στις 2:03 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.
Ενδιαφέρομαι για σπόρους κεφίρ.
Όποιος μπορεί να διαθέσει παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου.
Βρίσκομαι στο Άργος Αργολίδας.
ntinalatzi@yahoo.gr

15 Ιουλίου 2013 στις 3:13 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.Ενδιεφερομαι για σπορους κεφιρ και
βρίσκομαι στην Κοζάνη.Οποιος μπορεί να μου διαθέσει παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου.Ευχαριστώ!
vivian.ka75@gmail.com

16 Ιουλίου 2013 στις 1:13 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.Ενδιεφερομαι για σπορους κεφιρ και
βρίσκομαι στο Ιλιον Αθήνας.Οποιος μπορεί να μου διαθέσει παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου.Ευχαριστώ!
snapidium@hotmail.com

18 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:55 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα απο Δυτικά Προάστεια!!! Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να μου διαθέσει σπόρους κεφίρ? Επειδή αρνούμαι να πάρω χάπι για τη χοληστερίνη, όποιος έχει ας επικοινωνήσει μαζί μου στο ioanna61@gmail.com. Eυχαριστώ!!!

11 Οκτωβρίου 2013 στις 11:15 π.μ.
emili είπε...

Kalispera ! Tha ithela na sas rotiso mipos mpori kapion kalo anthropo na mou xarisi ligoys kokous rizioy! to email mou ine d.liuda@yahoo.com !
SAS EVXARISTO POLI !

3 Νοεμβρίου 2013 στις 9:06 μ.μ.
Unknown είπε...

Στις 31/10/13 αγόρασα από τον Μανδραγόρας στον Πειραιά 2 κουταλιές της σούπας ΚΕΦΙΡ έναντι 21,5 € σε 1 lit γάλα, μου είπαν ότι είναι αυτή η αναλογία του. Αλλάζω το γάλα κάθε 48 ώρες για να καταναλώνω το κεφίρ που βγαίνει. Η γεύση του είναι λίγο ξινή όμως μου αρέσει. Η ζύμωση γίνεται έξω από το ψυγείο σε θερμοκρασία 18-22 βαθμούς. Δεν γνωρίζω πόσο σε βάρος είναι η αναλογία, όμως ζύγισα τους κόκκους πριν 2 ημέρες και ήταν 34 γράμ. Σήμερα ήταν 43 γράμ. Αν κάποιος μπορεί να με συμβουλεύσει αν ο τρόπος και ο χρόνος είναι σωστοί η δημιουργώ ζημιά στον οργανισμό μου από την υπερζήμωση του προίόντος και πόση είναι η σωστή αναλογία Κόκκων και γάλα διότι οι απόψεις διαφέρουν. Επίσης μήπως κάποιος γνωρίζει πως μπορώ να φτιάξω γιαούρτι? το Mail είναι aroniglentzaki@gmail.com ευχαριστώ. Σε λίγο καιρό πιστεύω ότι θα έχω κόκκους να προσφέρω.

6 Νοεμβρίου 2013 στις 4:57 μ.μ.
dimi είπε...

Χαρίζω κόκκους κεφίρ γάλακτος! Όποιος ενδιαφέρεται, ας επικοινωνήσει μαζί μου στο dimichris@hotmail.gr

6 Μαΐου 2014 στις 11:21 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Dimi, καλημερα ειμαι απο Ναυπλιο και θελω κοκκους κεφιρ. Επικοινωνησε divlia@hotmail.gr Ευχαριστω.

25 Μαΐου 2014 στις 12:10 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

το νερακι που βλεπεις κατω απο το στρωμα της ζυμωσης ειναι ο διαχωρισμος του ορου γαλακτος απο την πρωτεινη του γαλακτος...ειναι φυσιολογικο...οταν το στραγγιξεις για να το πιεις,ανακινησετο για να ανακατευτει...

9 Ιουνίου 2014 στις 5:41 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Παρέχονται κόκοι κεφίρ, με έδρα Αθήνα! Όποιος ενδιαφέρεται, ας στείλει μήνυμα στο s_wolfshade@hotmail.com

27 Αυγούστου 2014 στις 6:48 μ.μ.
Γόβα Στιλέτο είπε...

Γεια σας, θα ηθελα να ξεκινησω την παρασκευη κεφιρ και ψαχνω σπορους. Αν καποιος προσφερει θα με βοηθουσε πολυ. Ειμαι ανατολικη αττικη και βορεια προαστια. Αν μου σταλει εννοειται πως αναλαμβανω τα εξοδα αποστολης. Ευχαριστω. Rula.manti@gmail.com

2 Οκτωβρίου 2014 στις 6:50 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

καλημερα χρονια πολλα και καλη χρονια.ψαχνω κι εγω για κεφιρ.οποιος μπορει να διαθεσει ας απαντησει στο e-mail georgiatsia@yahoo.gr ειμαι απο σερρες αλλα και απο θεσσαλονικη μπορω να εξυπηρετηθω.ευχαριστω

5 Ιανουαρίου 2015 στις 10:18 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Γειά σας . Προσφέρω σπόρους κεφίρ γάλακτος και είμαι στο Χαλάνδρι Αττικής.
Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου στο info@bedtime.gr.

27 Μαρτίου 2015 στις 4:02 μ.μ.
yiannis 33 είπε...

καλησπερα χρειαζετε παντα πλυσημο οταν το σουρωνεις για να ξανακανεις? αν δεν το ξεπλεινεις υπαρχει θεμα? για τους σπορους μιλαω. β) το δοχειο που γεινεται η ζημωση καθως και η κανατα που το βαζω χρειαζονται και αυτα παντα πλυσιμο και αν ναι γιατι? και τελος η κανατα που την τοποθετω ψυγειο με το τελικο προιον δεν ειναι αεροστεγης λιγος αερας περναει υπαρχει θεμα και αν ναι τι? ευχαριστω. μερικοι λενε οτι δεν χρειαζονται πλυσιμο οι σποροι και εχω μπερδευτει.

26 Μαΐου 2015 στις 7:19 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να αρχίσω την παρασκευή κεφίρ και χρειάζομαι κόκκους καθώς δεν μπορώ να βρω κάπου! Εαν κάποιος γνωρίζει που μπορώ να προμηθευτώ γνήσιους κόκκους ή να μου δώσει ας επικοινωνήσει μαζί μου στο rania-mit@hotmail.com
ευχαριστώ

11 Ιουνίου 2015 στις 5:01 μ.μ.
Veteranos είπε...

Γεια σας,θα ειθελα να ρωτησω σχετικα με τους σπορους οπου τους ειχα στη καταψυξη περιπου δυο χρονια. Πως μπορω να τους ενεργοποιησω;ευχαριστω.

22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:11 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

γεια σας,να σας πω και τη δικια μου συνταγή παρασκευης:
1 κουταλια σουπας σποροι για 1 ποτηρι γαλα(250ml)
βαζουμε σε βαζο και το σκεπαζουμε με τουλι και λαστιχακι .Αφηνουμε 12-24 αναλογα με τον καιρο και το ποσο οξυνο το θελουμε(το καλοκαιρι με τη ζεστη γινεται πολύ πιο γρηγορα).Όταν γινει το περναμε 2 φορες από πλαστικο σουροτηρι
με τη βοηθεια ενός πλαστικου πινελλου ζαχαροπλαστικης.Το αφήνουμε πριν το πιουμε λιγη ωρα στο ψυγειο(γινεται πιο γευστικο).
Ξεπλενουμε τους σπορους και αρχιζουμε τη διαδικασια από την αρχη. Οσοι για πρωτη φορα αρχιζουν να πινουν κεφιρ να ξεκινανε με μισο ποτηρι κάθε μερα για μια βδομαδα για να συνηθισει ο οργανισμος.Επειτα, μεχρι 2 ποτήρια.Ωφελει περισσοτερο με αδειο στομαχι. Τους επιπλέον σπορους τους φυλαμε στο ψυγειο σε ένα βαζο με μισο γαλα-μισο νερο.Αντεχουν παρα πολύ καιρο αρκει μια φορα το μηνα περιπου να αλλαζουμε το μειγμα.Δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικα σκευη.
Το κεφιρ είναι πολύ καλο,αλλα δεν είναι για κάθε μερα συνεχεια, κουράζεται ο οργανισμος.
Προσπαθηστε οσοι παιρνετε σπορους δωρεαν να χαριζετε και εσεις με τη σειρα σας. Η πωληση σπορων απαγορευεται

19 Ιανουαρίου 2016 στις 7:31 μ.μ.
San είπε...

Να ρωτησω κατι, μολις πηρα τους κοκκους κεφιρ και ετοιμαζομαι να ξεκινησω. Το γαλα που θα ειναι εκτος ψυγειου δεν εχει προβλημα ?

2 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:55 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου