Γιατί να το προτιμήσω
In ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΙΡ
Ούτως ή άλλως, το γάλα είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη τροφή. Οι σπόροι όμως του κεφίρ έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν το γάλα σε έναν πραγματικά πολύτιμο σύμμαχο της υγείας μας, αφού μέσω της ζύμωσης αναβαθμίζουν περαιτέρω τη βιολογική του αξία. Κι όπως αυξάνεται η δραστικότητα των πρωτεϊνών του γάλακτος όταν μεταβληθεί σε γιαούρτι, το ίδιο, αλλά με πολύ καλύτερα αποτελέσματα, συμβαίνει όταν το γάλα μεταβληθεί, με τη ζύμωση, σε κεφίρ. Χώρια που αυτή η ζύμωση βοηθάει να γίνεται καλύτερα η απορρόφηση του ασβεστίου και των βιταμινών που υπάρχουν στο γάλα. Έτσι, σε σχέση με τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα συστατικά που περιέχει το κεφίρ αφομοιώνονται πληρέστερα από το πεπτικό σύστημα και έχουν υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα. Επιπλέον, το κεφίρ περιέχει ελάχιστα τελικά ποσά λακτόζης. Αποτελεί λοιπόν μια πολύ καλή λύση πρόσληψης ασβεστίου για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και δεν μπορούν να πιουν γάλα.
Related Posts:
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου