Το κεφίρ απολαμβάνουν από καιρό όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή.
Η προέλευση του κεφίρ επισημαίνεται στα καυκάσια βουνά, πολλούς αιώνες πριν, όπου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο για τα οφέλη στην υγεία.
Περιέχει φυσικά τέσσερα γένη και 11 είδη προβιοτικών (φιλικών βακτηριδίων)
LACTOBACILLI:
- Lb. brevis
- Lb. cellobiosus
- Lb. kefir
- Lb. kefiranofaciens
- Lb. casei ssp. rhamnosus και ssp.alactosus
- Lb. casei
- Lb helveticus ssp. lactis
- Lb deldruevkii ssp. lactis and ssp. bulgaricus
- Lb.lactis
- Lb acidophilus
- Lc.lactis ssp.lactis and ssp. cremoris and Var. diacetylactis
- Lc salivarius ssp. thermophilus
- Enterococcus durans
- Leuconostoc cremoris
- L.mesenteroides
- Kluyveromyces lactis
- K.bulgaricus
- K. fragilis / marxianus
- Candida kefir
- C pseudotropicalis
- Saccharomyces ssp. Torulopsis holmii (torulla ssp.)
- Acetobacters aceti
- A. Rasens
3 σχόλια :
Ένα υπέροχο κεφίρ θα βρείτε στο www.kefir.gr
7 Μαΐου 2009 στις 10:27 π.μ.epitrepetai na piei kapoios kefir an einai diavitikos??
28 Νοεμβρίου 2011 στις 10:18 μ.μ.Howdy! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project
20 Αυγούστου 2013 στις 9:53 μ.μ.in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on.
You have done a wonderful job!
Here is my web-site: Sweet acidophilus milk
Δημοσίευση σχολίου