Το κεφίρ είναι ένα σύνθετο συμβιοτικό μίγμα μικροοργανισμών που οι γηγενείς λαοί των χωρών του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής καταναλώνουν πολλούς αιώνες τώρα. Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν συνεχώς τους μηχανισμούς που δίνουν στο κεφίρ, το ιστορικό αυτό γαλακτοκομικό ποτό τις υγιεινές ιδιότητές του.Το κεφίρ απολαμβάνουν από καιρό όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή.
Η προέλευση του κεφίρ επισημαίνεται στα καυκάσια βουνά, πολλούς αιώνες πριν, όπου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο για τα οφέλη στην υγεία.
Περιέχει φυσικά τέσσερα γένη και 11 είδη προβιοτικών (φιλικών βακτηριδίων)
LACTOBACILLI:
- Lb. brevis
- Lb. cellobiosus
- Lb. kefir
- Lb. kefiranofaciens
- Lb. casei ssp. rhamnosus και ssp.alactosus
- Lb. casei
- Lb helveticus ssp. lactis
- Lb deldruevkii ssp. lactis and ssp. bulgaricus
- Lb.lactis
- Lb acidophilus
- Lc.lactis ssp.lactis and ssp. cremoris and Var. diacetylactis
- Lc salivarius ssp. thermophilus
- Enterococcus durans
- Leuconostoc cremoris
- L.mesenteroides
- Kluyveromyces lactis
- K.bulgaricus
- K. fragilis / marxianus
- Candida kefir
- C pseudotropicalis
- Saccharomyces ssp. Torulopsis holmii (torulla ssp.)
- Acetobacters aceti
- A. Rasens
3 σχόλια :
Ένα υπέροχο κεφίρ θα βρείτε στο www.kefir.gr
7 Μαΐου 2009 στις 10:27 π.μ.epitrepetai na piei kapoios kefir an einai diavitikos??
28 Νοεμβρίου 2011 στις 10:18 μ.μ.Howdy! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project
20 Αυγούστου 2013 στις 9:53 μ.μ.in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on.
You have done a wonderful job!
Here is my web-site: Sweet acidophilus milk
Δημοσίευση σχολίου