Υλικά συνταγής:
500γρ. φύλλο για πίτες
500γρ. κιμά
500γρ. πράσο
100γρ. τραχανάς
50γρ. κεφίρ
50γρ. βούτυρο λιωμένο
100ml σπορέλαιο
Παρασκευή:
Σοτάρουμε σε λίγο σπορέλαιο το πράσο χοντροκομμένο σε ροδέλες σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να «σπάσει» και να εξατμιστούν τα υγρά. Ο κιμάς πρέπει να καραμελώσει ώστε να γίνει νόστιμο.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το κεφίρ και τον τραχανά.
Αναμιγνύουμε το βούτυρο με το σπορέλαιο για να μη παγώσει το βούτυρο.
Στρώνουμε 5 φύλλα κάτω διατρέχοντας με το σπορέλαιο και το βούτυρο.
Γεμίζουμε με τη γέμιση.
Στρώνουμε άλλα 5 φύλλα διατρέχοντας πάλι με το σπορέλαιο και το βούτυρο.
Χαράζουμε την πίτα σε τεμάχια.
Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C.
Σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου