Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!
Στον πληρέστερο οδηγό προσφορών και deals στην Ελλάδα!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Photo Gallery

Photo Gallery
Οι φωτογραφίες μου

.

Η χρήση του κεφίρ στη διατροφή των πουλιών ως προβιοτικό


Εδώ και κάποια χρόνια ,στο χώρο των εκτροφέων οικόσιτων πουλιών,είναι γνωστή η χρήση προβιοτικών αλλά και πρεβιοτικών σκευασμάτων, σαν ένας τρόπος προστασίας του γαστρεντερικού συστήματος των πουλιών  και ενίσχυσης των τυχών υπαρχόντων ωφέλιμων βακτηρίων. 
Ειδικά μετά από χορήγηση αντιβιοτικών ουσιών που καταπονούν την χλωρίδα του εντέρου και καταστρέφουν ακόμα και τα τυχόν υπάρχοντα ωφέλιμα βακτήρια,αφού δεν έχουν την δυνατότητα της διάκρισης στην δράση τους εναντίον των βακτηρίων ευρύτερα (ειδικά αν πρόκειται για αντιβιοτικά ευρέου  φάσματος δράσης).
Έτσι δημιουργούν το πεδίο για εμφάνιση ύπουλων μυκητιάσεων που όταν αντιληφθούμε την ύπαρξη τους συνήθως δύσκολα αντιμετωπίζονται ριζικά..
Εφόσον τα σκευάσματα αυτά είναι γαλακτοβάκιλλοι, η χρήση τους προτείνεται  κατόπιν της αντιβιοτικής αγωγής αφού και αυτοί εξουδετερώνονται από τις αντιβιοτικές ουσίες. Κατά τη διάρκεια αντιβιώσεων και με σκοπό κυρίως προστασία από διάρροιες που αυτές προκαλούν,πιο ενδεδειγμένη  είναι η χρήση σκευασμάτων σακχαρομυκήτων που σαν ζύμες  (μύκητες – yeasts),όχι όμως στελέχη παθογόνα  αλλά φιλικά (πχ σακχαρομύκητες bulardii) δεν κινδυνεύουν από τα αντιβιοτικά που χτυπούν μόνο βακτήρια...............

Η συνέχεια του πολύ ενδιαφέροντος άρθρου εδώ 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου