Υλικά
- 1 Πακέτο μεγάλο ψωμί του τόστ χωρίς κόρα (ολικής άλεσης η σικάλεως),
- 15 φέτες ζαμπόν (γαλοπούλα)
- 15 φέτες τυρί του τόστ (χαμηλά λιπαρά),
- 10 φέτες μπέικον (προαιρετικά),
- 500 γρ. τυρί τριμμένο (επιλογής μας),
- 2 κούπες κεφίρ,
- 1 κρέμα γάλακτος (χαμηλά λιπαρά) 400γρ.
- 2 αυγά
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού του τόστ για 5 λεπτά στους 160 βαθμούς. Τις αφήνουμε να κρυώσουν
- Παίρνουμε τις φέτες και τις στρώνουμε στο πάτο του pyrex τι μία δίπλα στην άλλη ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο.
- Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις φέτες από το ζαμπόν και το τυρί
- Βάζουμε το μισό των κομματιών (ζαμπόν-τυριού) συν το 1/3 του τριμμένου τυριού τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στο ψωμί.
- Έπειτα ξαναστρώνουμε τις φέτες του ψωμιού του τόστ, τις περιχύνουμε με μία κούπα κεφίρ και ξαναβάζουμε το υπόλοιπο μισό των κομματιών συν το 1/3 του τριμμένου τυριού τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στο ψωμί.
- Έπειτα ξαναστρώνουμε τις φέτες του ψωμιού του τόστ, τις περιχύνουμε με μία κούπα κεφίρ και βάζουμε το υπόλοιπο 1/3 των τριμμένων τυριών
- Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου για μια ώρα
- Πρίν το βάλουμε στο φούρνο χτυπάτε τα δύο αυγά και τι σαντιγύ με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και το περιχύνουμε πάνω σε όλο το pyrex.
- To βάζουμε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω για περίπου μισή ώρα ώστε να πάρει χρώμα.
- Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει (για να κόβεται) και το σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη....
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου