Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!
Στον πληρέστερο οδηγό προσφορών και deals στην Ελλάδα!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Photo Gallery

Photo Gallery
Οι φωτογραφίες μου

.

"Σουφλέ" Ζαμπόν - Τυρί, με κεφίρ


Υλικά
  • 1 Πακέτο μεγάλο ψωμί του τόστ χωρίς κόρα (ολικής άλεσης η σικάλεως),
  • 15 φέτες  ζαμπόν (γαλοπούλα)
  • 15 φέτες τυρί του τόστ (χαμηλά λιπαρά),
  • 10 φέτες μπέικον (προαιρετικά),
  • 500 γρ. τυρί  τριμμένο (επιλογής μας),
  • 2 κούπες κεφίρ,
  • 1  κρέμα  γάλακτος (χαμηλά λιπαρά) 400γρ.
  • 2 αυγά
  • αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση

  • Ψήνουμε  τις φέτες του ψωμιού του τόστ για 5 λεπτά στους 160 βαθμούς. Τις αφήνουμε  να κρυώσουν
  • Παίρνουμε  τις φέτες  και τις στρώνουμε  στο πάτο του pyrex τι μία δίπλα στην  άλλη ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο. 
  • Κόβουμε σε μικρά  κομματάκια τις φέτες από το ζαμπόν  και το τυρί
  • Βάζουμε το μισό  των κομματιών (ζαμπόν-τυριού)  συν το 1/3 του τριμμένου τυριού τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στο ψωμί.
  • Έπειτα ξαναστρώνουμε τις φέτες του ψωμιού του τόστ, τις περιχύνουμε με μία κούπα κεφίρ και ξαναβάζουμε το υπόλοιπο μισό  των κομματιών συν το 1/3 του τριμμένου τυριού τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στο ψωμί.
  • Έπειτα ξαναστρώνουμε   τις φέτες του ψωμιού του τόστ, τις περιχύνουμε με μία κούπα κεφίρ και βάζουμε το υπόλοιπο 1/3 των τριμμένων τυριών
  • Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου για μια ώρα
  • Πρίν το βάλουμε  στο φούρνο χτυπάτε τα δύο αυγά και τι  σαντιγύ με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και το περιχύνουμε πάνω σε όλο το pyrex. 
  • To βάζουμε  στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω για περίπου μισή ώρα ώστε να πάρει χρώμα.  
  • Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει (για να κόβεται) και το σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη....


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου