Η προέλευση των τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση και καλλιέργησαν τα γαλακτοκομικά προϊόντα φθάνει μέχρι πίσω ώστε να φημολογείται να είναι προγενέστεροι της καταγεγραμμένης ιστορίας.
Αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τη φιλοσοφία μου, που έχουν τον πιο αρχαίο τρόφιμα που επιβίωσαν για έναν λόγο, εξακολουθούν να είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση του είδους μας.
Που έχουν υποστεί ζύμωση και καλλιέργεια τροφίμων μπορεί να αποτελέσει την πρώτη εμπειρία μας με ό, τι οι ερευνητές καλούν τώρα "λειτουργικά» τρόφιμα, τρόφιμα που προάγουν ενεργά τη βέλτιστη υγεία.
Οι επιστήμονες τρόφιμα που θεωρούν «προβιοτικά» είναι κυρίως γιαούρτι και kefir.
Τι είναι τα προβιοτικά και τι κάνουν;
Στις αρχές του 20ου αιώνα, έρευνα από νομπελίστες βιολόγος Δρ Elie Metchnikoff τον οδήγησαν να προτείνει τη "θεωρία μέθη» της νόσου. Metchnikoff πίστευε ότι η γήρανση επιταχύνθηκε από τις τοξίνες που εκκρίνονται από τα εχθρικά βακτήρια που σαπίζουν και τα τρόφιμα ζυμώσεις στο έντερο.Επίσης, πίστευε ότι η αβλαβής βακτηρίων σε γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης, μπορούν να εξηγήσουν τη μακροζωία ορισμένων εθνοτικών groups και κυρίως τους λαούς του Καυκάσου βουνά της νότιας Ρωσίας.
Επομένως, συνιστάται Metchnikoff καταναλώνει "καλλιέργεια" τρόφιμα, όπως το γιαούρτι, που περιέχουν βακτηρίδια υγιεινό.. Οι ιδέες του εξαπλώνονται γρήγορα, και στη σύντομη διαταγή, τόσο γιαούρτι και το πνεύμα του προβιοτικών κερδίσει την προσοχή του κόσμου. Και επειδή Metchnikoff προσδιορίζονται γαλακτικού οξέος που εκκρίνουν τα βακτήρια ως ένα από τα πιο ευεργετικά, αυτές οι λεγόμενες λακτοβάκιλλοι έγινε μια αρχική έμφαση της λαϊκής προσπάθειες για Metchnikoff υπόθεση στην πράξη. . Σήμερα, τα προβιοτικά μικρόβια συνήθως χορηγούνται σε εκτρεφόμενα ζώα, και είναι ευρέως αποδεκτό ότι διάφορα είδη Lactobacillus και bifidobacteria κατέχουν μεγάλη υπόσχεση για τη βελτίωση της υγείας του ανθρώπου.
Στους ανθρώπους, τα προβιοτικά μικρόβια βοηθούν το σώμα στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά των μολυσματικών ασθενειών από ανταγωνιστικά με τα παθογόνα για τα τρόφιμα, τα θρεπτικά συστατικά και την επιβίωση. . Αυτός είναι ο λόγος ανθρώπινο μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την ανάπτυξη των bifidobacteria ευεργετικά βακτήρια οικογένεια, που διατηρεί του μωρού του εντέρου οικοσυστημάτων υγιείς και την ασθένεια-ανθεκτικές.
Προβιοτικά Νόσων Versus
Προκαταρκτική έρευνα υποστηρίζει probioticsâ € ™ δυναμικό για την πρόληψη ή τη θεραπεία πολλών κοινών όρων (χρειάζεται περισσότερη έρευνα, ωστόσο, οπότε να επικαλεστεί προβιοτικών για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κάθε κατάστασης της υγείας χωρίς ιατρική παρακολούθηση). Προβιοτικά:
- Ουρολοίμωξη και λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.
- Βελτίωση φλεγμονώδεις εντερικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου (IBD).
- Βελτίωση αλλεργίες τροφίμων και εμπρηστικές, αλλεργικών καταστάσεων όπως το άσθμα και το έκζεμα.
- Μειώστε πολλούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.
- Μειώστε διάφορους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του εντέρου.
- Τη μείωση της διάρκειας της γαστρεντερίτιδας και ροταϊό που προκαλείται από διάρροια σε βρέφη.
- Μειώσει το ποσοστό της παιδικής ηλικίας αναπνευστικών λοιμώξεων.
- Βελτίωση μικρόβιο που προκαλούνται από διάρροια.
- Βοήθεια αποτρέψει την αποσύνθεση δοντιών.
Φλεγμονή και Ανοσοποιητικό
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα των οποίων η διατροφή είναι πλούσια σε προβιοτικά τρόφιμα έχουν αυξημένη ανοσολογική λειτουργία. Φαίνεται ότι τα προβιοτικά ομαλοποίηση ανοσολογικές αντιδράσεις, την παρεμπόδιση της χρόνιας ασυμπτωματική φλεγμονή, και μπορεί να βελτιώσει φλεγμονώδεις καταστάσεις με μια αυτοάνοση συνιστώσα, όπως το άσθμα, έκζεμα και Crohn νόσος.
Σήμερα υπάρχει μια ανησυχητική εμφάνιση παθογόνων μικροβίων (ιούς, βακτήρια, κλπ.) που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Αυτές οι τρομερές και δυνητικά απειλητική για τη ζωή συνθήκες οδήγησαν επείγουσα έρευνα για τη χρήση των προβιοτικών βακτηρίων σε λοιμώξεις μάχη. . Γνωρίζουμε πλέον ότι τα προβιοτικά μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα αντισωμάτων στο σώμα.
Αυτό το ανοσοποιητικό σύστημα ώθηση μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων εδραιώνεται στην πρώτη θέση, αποφεύγοντας έτσι την ανάγκη για αντιβιοτικά. . Πολλοί γιατροί συστήνουν κεφίρ για τους ασθενείς σχετικά με τα αντιβιοτικά για να τροφοδοτηθούν τα καλά βακτηρίδια και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το κεφίρ μπορεί επίσης να μειώσει την εμφάνιση των κρυολογήματα, αλλεργίες και αλλεργικό συνάχι.
Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
The origin of fermented foods and cultured milk products goes so far back that it is rumored to predate recorded history. This is perfectly in keeping with my philosophy that the most ancient foods have survived for a reason—they continue to be instrumental to the survival of our species. Fermented and cultured foods may well represent our first experience with what researchers now call "functional" foods—foods that actively promote optimal health.
The fermented foods scientists consider "probiotic" are primarily yogurt and kefir.
What Are Probiotics and What Do They Do?
Early in the 20th century, research by Nobel Prize-winning biologist Dr. Elie Metchnikoff led him to propose the "intoxication theory" of disease. Metchnikoff believed that aging was accelerated by toxins secreted by unfriendly bacteria that putrefy and ferment food in the intestines. He also believed that the harmless bacteria in fermented milk products might explain the longevity of certain ethnic groups—most notably the peoples of the Caucasus Mountains of southern Russia.
Accordingly, Metchnikoff recommended consuming "cultured" foods, such as yogurt, that contain healthful bacteria. His ideas spread rapidly, and in short order, both yogurt and the concept underlying probiotics garnered world attention. And because Metchnikoff identified lactic-acid-secreting bacteria as among the most beneficial, these so-called lactobacilli became an early focus of popular efforts to put Metchnikoff’s hypothesis into practice. Today, probiotic microbes are routinely fed to livestock, and it is widely accepted that various lactobacillus and bifidobacteria species hold great promise for enhancing human health.
In humans, probiotic microbes help the body’s ongoing fight against infectious diseases by competing with the pathogens for food, nutrients and survival. This is why human breast milk is rich in nutritional factors that foster the growth of bifidobacteria—a beneficial bacterial family that keeps babies’ intestinal ecosystems healthy and disease-resistant.
Probiotics Versus Disease
Preliminary research supports probiotics’ potential to prevent or treat many common conditions (more research is needed, however, so don’t rely on probiotics to help treat any health condition without medical supervision). Probiotics:
- Ameliorate vaginal (bacterial and yeast), urinary tract and bladder infections.
- Ameliorate inflammatory intestinal disorders, including inflammatory bowel disease (IBD).
- Ameliorate food allergies and inflammatory, allergic conditions like asthma and eczema.
- Reduce several risk factors for cardiovascular disease.
- Reduce several risk factors for intestinal cancers.
- Reduce the duration of gastroenteritis and rotavirus-induced diarrhea in infants.
- Reduce the rate of childhood respiratory infections.
- Ameliorate microbe-induced traveler’s diarrhea.
- Help prevent tooth decay.
Probiotics, Inflammation and Immune Function
Researchers have found that people whose diet is rich in probiotics foods enjoy enhanced immune function. It appears that probiotics normalize immune responses, inhibit chronic sub-clinical inflammation, and may improve inflammatory conditions with an autoimmune component, such as asthma, eczema and Crohn’s disease.
Today there is an alarming emergence of disease-causing agents (viral, bacterial, etc.) that are resistant to antibiotics. These dire and potentially life-threatening circumstances have prompted urgent research into the use of probiotic bacteria to battle infections. We now know that probiotics can raise antibody levels in the body. This immune-system boost reduces the risk of infections taking hold in the first place, thus avoiding the need for antibiotics. Many doctors recommend live yogurt for patients on antibiotics to replenish good bacteria and some argue that yogurt live cultures may also reduce the occurrence of colds, allergies and hay fever.
Πηγή: http://www.oprah.com (εδώ και εδώ)
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου