Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!
Στον πληρέστερο οδηγό προσφορών και deals στην Ελλάδα!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Photo Gallery

Photo Gallery
Οι φωτογραφίες μου

.

Προβιοτικά για τη δυσκοιλιότητα των μωρών

Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν τα μωρά με δυσκοιλιότητα, λέει νέα επιστημονική δημοσίευση στο Journal of Pediatrics.
Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί (βακτήρια), ωφέλιμοι και ίδιοι με αυτούς που υπάρχουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα προβιοτικά αναφέρονται στο έντερο και στη λειτουργία του. Η καλή υγεία του οργανισμού μας (διάσπαση, απορρόφηση τροφών κ.λπ.) οφείλεται στην αρίστη κατάσταση του εντέρου. Από εκεί τα συστατικά των τροφών διαχωρίζονται σε μόρια, τα οποία οδηγούνται στα πολλαπλά μέρη του οργανισμού μέσω του αίματος.
Τα παιδιά με δυσκοιλιότητα έχει αποδειχτεί ότι έχουν διαφορετικούς τύπους βακτηρίων στα κόπρανά τους σε σύγκριση με τα υγιή παιδιά, γεγονός που υποδηλώνει ότι η λήψη προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της δυσκοιλιότητας.

Στη μελέτη που συμμετείχαν 44 νήπια με χρόνια δυσκοιλιότητα, η ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Νάπολης «Federico ΙΙ», χρησιμοποίησε ένα βακτήριο (lactobacillus reuteri) που βρίσκεται στο έντερο ορισμένων ανθρώπων. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους γονείς των παιδιών να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν πληροφορίες για την εντερική λειτουργία των παιδιών τους, τη συνέπεια των κοπράνων τους και τα ανεξέλεγκτα κλάματα στην τουαλέτα.
Τα νήπια που πήραν προβιοτικά ενεργούνταν συχνότερα σε σύγκριση με τα νήπια που δεν πήραν προβιοτικά. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της μελέτης αλλά και μακροχρόνια τέσσερις οκτώ εβδομάδες αργότερα, γεγονός που μεταφράζεται σε καλυτέρευση της δυσκοιλιότητάς τους. Μέχρι το τέλος της μελέτης οκτώ εβδομάδες αργότερα τα νήπια ενεργούνταν τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα. Παρενέργειες δεν σημειώθηκαν, αναφέρουν οι επιστήμονες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 3% των νηπίων υποφέρουν από δυσκοιλιότητα πριν τα πρώτα τους γενέθλια και περίπου ένα τρίτο από αυτά συνεχίζει να έχει συμπτώματα για τουλάχιστον έξι μήνες. Οι αλλαγές από θηλασμό σε γάλα παραγωγής ή από αλεσμένο φαγητό σε συμπαγές ενέχουν ένα κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων δυσκοιλιότητας.
Οι επιστήμονες δεν συνιστούν στους γονείς να πάρουν προβιοτικά συμπληρώματα, προτείνουν προβιοτικές τροφές όπως είναι τα «ζωντανά» γιαούρτια, το κεφίρ, το τυρί, το ξινόγαλο και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που αποτελούν προϊόντα ζύμωσης, ή ακόμα και λαχανικά με ζύμωση όπως πίκλες.

Πηγή εδώ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου