Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!
Στον πληρέστερο οδηγό προσφορών και deals στην Ελλάδα!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Photo Gallery

Photo Gallery
Οι φωτογραφίες μου

.

Τι είναι τα προβιοτικά που έχει το κεφίρ?

 Τι είναι τα προβιοτικά;
Είναι φιλικοί μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο φυσικό παραδοσιακό γιαούρτι, στο ξινόγαλο και το κεφίρ. Υπάρχουν πολλά «γένη» προβιοτικών, με πιο γνωστά τα είδη Lactobacillus bulgaricus, L. Acidophilus, L. Casei και Bifidobacterium bifidum.

Τι κάνουν;
Τα προβιοτικά ανταγωνίζονται τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς στο σώμα μας, με το να στερούν τροφή και χώρο ανάπτυξης από ανεπιθύμητα βακτήρια και παθογόνα, περιορίζοντάς τα και εξουδετερώνοντάς τα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δημιουργούν ένα πεδίο αναχαίτισης από τον πολλαπλασιασμό και την επικινδυνότητα πολλών παθογόνων. Επιπλέον, προλαμβάνουν και αποκαθιστούν λοιμώξεις στο έντερο, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στην καλύτερη πέψη και απορρόφηση των τροφών, και ενισχύουν την αποτοξινωτική δράση του οργανισμού από τοξικά στοιχεία που εισάγονται μέσω της διατροφής.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμα;
Η λήψη προβιοτικών θεωρείται απαραίτητη όταν ακολουθείται θεραπεία με αντιβιοτικά, καθώς τα αντιβιοτικά σκοτώνουν μαζί με τα παθογόνα και τα φιλικά προς τον οργανισμό βακτήρια. Τα προβιοτικά συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας, προσφέροντας χείρα βοηθείας σε καταστάσεις δυσκοιλιότητας, κολίτιδας, διάρροιας και τυμπανισμού. Επιπλέον, μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και να περιορίσουν τα ενοχλητικά
επακόλουθα της κατανάλωσης γαλακτοκομικών από άτομα με δυσανεξία, καθώς βοηθάνε την πέψη των σακχάρων του γάλακτος. Τέλος, είναι χρήσιμα στην καταπολέμηση του μύκητα Candida, ο οποίος ευθύνεται, μεταξύ άλλων, και για επαναλαμβανόμενες κολπικές μυκητιάσεις, οι οποίες ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό γυναικών.

Γιατί είναι απαραίτητα στην εποχή μας;
Έχει διαπιστωθεί ότι πάνω από 400 εκατομμύρια είδη βακτηριδίων κατοικούν στην πεπτική οδό του ανθρώπου, τα οποία χωρίζονται σε «φιλικά» και «παθογενή». Τα επίπεδα υγείας του οργανισμού εξαρτιόνται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση των «φιλικών» βακτηριδίων και τον έλεγχο που
μπορούν ν’ ασκήσουν στα λιγότερο επιθυμητά «παθογενή» βακτήρια.
Στις μέρες μας, εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, της ελλιπούς διατροφής και της υποβαθμισμένης ποιότητας των τροφών, όχι μόνο δεν προάγουμε την ανάπτυξη των φιλικών βακτηρίων, αλλά, επιπλέον, αντιμετωπίζουμε πολλές φορές και την εξασθένηση του πληθυσμού τους και, κατά συνέπεια, την ανισορροπία της εντερικής χλωρίδας. Συγκεκριμένα, και όπως διαπιστώνουν πολλοί σύγχρονοι μελετητές, ο δυτικός τρόπος ζωής καταστρέφει τη φυσική ισορροπία του σώματος, δημιουργώντας περιβάλλον θετικό για την ανάπτυξη ασθενειών. Ως αποτέλεσμα, είναι χρήσιμη έως και απαραίτητη η κατανάλωση αξιόπιστου συμπληρώματος προβιοτικών, που να περιέχει αρκετά δισεκατομμύρια από τα παραπάνω είδη μικροοργανισμών (L. Acidophilus, Lactobacillus bulgaricus κ.ά.)!
Τα προβιοτικά αποτελούν, τελικά, τον καλύτερο σύμμαχό μας στη μάχη κατά του ευερέθιστου εντέρου, προστατεύουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας του οργανισμού και, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, μας καλύπτουν από εντερικές λοιμώξεις και μυκητιάσεις.
 
Γι’ αυτό και ονομάζονται «προβιοτικά», που σημαίνει απαραίτητα για τη ζωή.

Αναφορά  από το περιοδικό   ΔΙΑΤΡΟΦΗ health & wellness

(Το διμηνιαίο περιοδικό ΔΙΑΤΡΟΦΗ Health+Wellness, με τιράζ 60.000 τεύχη και 480 σημεία διανομής σε όλη την Ελλάδα, ανήκει στα  free press έντυπα ειδικής θεματολογίας, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό,  των εκδόσεων  K GROUP )

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου