Ο μύθος λέει ότι μια καλή διάδοση της κατανάλωσης του γάλακτος που έχουν υποστεί ζύμωση με ποικιλία από άγρια στελέχη του γαλακτικού οξέος και άλλης μικροχλωρίδας από τυχαία γεγονός, υπήρχε την εποχή του Τζένγκις Χαν. Ένας αγγελιοφόρος του κατακτητή βρισκόταν σε ένα χωριό να πάρει νερό πριν από τη διέλευση του στίς στέπες της Μογγολίας, αλλά αντί για το νερό γέμισε το μπουκάλι με γάλα και σκέφτηκε ότι θα χαλάσει και ως εκ τούτου θα έχει δυσκολίες στο δρόμο λόγω δίψας. Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον το αντίθετο λόγω της κατανάλωσης του γάλακτος που είχε υποστεί ζύμωση ο αγγελιοφόρος απέκτησε σθένος και δύναμη και έτσι επιβλήθηκε ο Τζένγκις Χαν, όπως και τα τρόφιμα στόν αριστοκρατικό ανατολικό κόσμο.
Γάλα που έχει υποστεί ζύμωση εμφανίζεται επίσης στά χρονικά των Σταυροφοριών.
Η πρώτη πραγματική επίσημη φήμη για προβιοτικά τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση του γάλακτος, η οποία θα μπορούσε να είναι κεφίρ, έγινε στη Γαλλία, στην αναγέννηση.Ο Φραγκίσκος Α ', για μεγάλο χρονικό διάστημα υπέφερε από μια ασθένεια του εντέρου και οι γιατροί του δεν μπορούσαν να την θεραπεύσουν με οποιαδήποτε θεραπευτική παρέμβαση με τις γνώσεις που είχαν. Ο βασιλιάς της Γαλλίας έμαθε τα νέα από την ανατολή που έλεγαν για μιά "μυστηριώδης συνταγή» για την επίλυση του προβλήματος. Έφτασαν λοιπόν στή Γαλλία με μια ομάδα προβάτων και μια "μυστηριώδης συνταγή» που ήταν η διαδικασία προετοιμασίας του πρόβειου γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση. Ο βασιλιάς είπιε το ζυμωμένο γάλα αμέσως, έτσι σύμφωνα με την παράδοση, το πρώτο προβιοτικό γάλα (κεφίρ?) έγινε στη Γαλλία και στη συνέχεια είχε γρήγορα μια μεγάλη κυκλοφορία.
Related Posts:
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου