Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Πραγματικές ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!
Στον πληρέστερο οδηγό προσφορών και deals στην Ελλάδα!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Διαφημιστείτε εδὠ!

Photo Gallery

Photo Gallery
Οι φωτογραφίες μου

.

Ψωμί με κεφίρ.



Για όσους  έχουν αρτοπαρασκευαστή.

Μέγεθος καρβελιού περίπου 900 γρ.,
Υλικά:
Κεφίρ 350 γρ.,
Μαργαρίνη η ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας,
Αλάτι   1 κουτ. γλυκού,
Ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού,
Αλεύρι ολικής άλεσης 520 γρ. (μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε ένα μέρος από το αλεύρι ολικής με καλαμποκάλευρο η άσπρο αλεύρι π.χ. 260γρ.+260γρ.=520γρ.),
Ξηρή μαγιά 1 κουτ. γλυκού.
Στο κατάλληλο πρόγραμμα και... καλή σας όρεξη!

Έλα όμως που δεν έχουν όλοι αρτοπαρασκευαστή.

Λοιπόν....
Σε μιά λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά (καλό είναι στο χέρι να βάζουμε παραπάνω μαγιά 2-3 κουτ.) και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κεφίρ το αλάτι τη ζάχαρη τη μαργαρίνη (η το ελαιόλαδο) και  ανακατεύουμε με τα χέρια (τα έχουμε πλύνει πρώτα έτσι;) για να γίνει μιά ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει το μείγμα. Ανακατεύουμε ξανά το μείγμα και το βάζουμε είτε σε μια μεγάλη φόρμα αντικολλητική (εάν δεν έχουμε λαδώνουμε μια οπιαδήποτε φόρμα) είτε το κάνουμε στρογγυλό καρβέλι σε ένα ταψί και το ψήνουμε περίπου για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180-200 βαθμούς.



3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Αφού βάζεις κεφίρ, γιατί βάζεις και μαγιά; μόνο για τη γεύση; επειδή κάνω ψωμί με προζύμι το οποίο είχα ξεκινήσει με κεφίρ, μπορώ με σιγουριά να πω ότι δε χρειάζεται. Το κεφίρ είναι από μόνο του εξαιρετικός διογκωτικός παράγοντας

28 Ιουλίου 2011 στις 9:15 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

ego pali akolithisa th syntagh kata gramma kai to psomi de fouskose..

11 Νοεμβρίου 2011 στις 9:49 μ.μ.
Σοφία είπε...

Ίσως δεν τα βάλατε με τη σειρά που αναφέρονται... π.χ. δεν πρέπει να έρθει σε επαφή η μαγιά με το αλάτι

11 Νοεμβρίου 2011 στις 11:14 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου