Αυτή η διαδικασία έχει ένα επιπλέον μπόνους: αφού το παχύ έντερο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ανοσοποιητικό σύστημα, θα το βοηθήσει να αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά τις επιθέσεις των διάφορων ιώσεων. Το παρακάτω πρόγραμμα αποτοξίνωσης μπορείτε να το κάνετε το πολύ μία φορά τον μήνα, ενώ είναι προτιμότερο να το κάνετε Σαββατοκύριακο. Δεν πρέπει να το κάνουν διαβητικοί, άνθρωποι με έλκος του στομάχου, οξεία γαστρίτιδα, έγκυες ή γυναίκες που θηλάζουν. Η πρώτη ημέρα μπορεί να σας προκαλέσει επιπλέον αίσθημα κόπωσης ή μια άσχημη γεύση, καθώς και φαγούρα.
α) Πρώτη ημέρα: τρία λίτρα κεφίρ (προβιοτικό γαλακτοκομικό ρόφημα) και 400 γρμ. ψωμί ολικής αλέσεως κομμένο σε φέτες, που μπορείτε να έχετε ψήσει.
β) Δεύτερη ημέρα: πιείτε τρία λίτρα κεφίρ και φάτε και το ψητό ψωμί. Θα πρέπει να περιμένετε να πεινάσετε πριν πιείτε το προβιοτικό γάλα και φάτε το ψωμί.
γ) Τρίτη μέρα: αντικαταστήστε το κεφίρ με χυμό φρούτων ή φρέσκων λαχανικών και συνοδέψτε τα με το ψωμί.
πηγή εδώ
2 σχόλια :
Aν ήταν δυνατό θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να βρώ "σπόρους" κεφιρ (ζω στην Αθήνα).
26 Οκτωβρίου 2010 στις 10:26 μ.μ.Μόλις ξεκίνησα να φτιάχνω το δικό μου γιαούρτι στο σπίτι και ανακάλυψα ότι με βάση το κεφιρ της μεβγαλ βγαίνει πολύ καλό αποτέλεσμα. Έχω να περιμένω κάτι καλύτερο αν βρω τους σπόρους?
Ευχαριστώ. panagiotists@gmail.com
χαίρεται κατοικώ στην Αθήνα και ψάχνω γόνους κεφίρ, μπορείτε να μου πείτε που θα βρω; ευχαριστώ
7 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:10 μ.μ.Δημοσίευση σχολίου